Sovvaļnīks "Gruomotom navā vuoku" (audio) (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Laiks skrien nemanot, un informācijas plūdi izdzēš neizdzīvotas un neizjustas lappuses. Vasarā plānotais mūzikas albums "Sūpluok", ko studijā ieraksta muzikālais projekts "Sovvaļnīks", piedāvā klausītāju vērtējumam savu otro singlu "Gruomotom navā vuoku" (mūzika – Sovvaļnīks, teksta autors – V. Lukaševičs).

Audio:

Austrumnieciskais atteikšanās un sava ego aizmiršanas princips rietumniekam vienmēr radījis zināmu diskomfortu un paniku, bet latvietis savā folkloriskajā garā tam bijis tuvu. To meklē un tajā izeju rod arī mūsdienu mūziķi, dzejnieki, katrs, kas grib atteikties vai vismaz ierobežot kvantitatīvo rādītāju dominanti sevī un pasaulē sev apkārt.

Paradokss dzen izmisumā prātu, bet ļauj sadzirdēt sirdi. Ja kaut kas šķiet neiespējams, tas nenozīmē, ka nav ceļu, kā to var padarīt par iespējamu. „Gruomotom navā vuoku” ir dziesma par cilvēka dabu, kurai pietiek ar mazumiņu, nevis tāpēc, ka krīze, bet tādēļ, ka būtiskākais tāds patiesībā arī ir.

"Sovvaļnīks" ir dziesminieks, kas dziesmā ietērpj mūsdienu latgaliešu dzeju. Projekts tiek realizēts ar Latgales reģiona attīstības aģentūras Latgales Kultūras programmas atbalstu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu