MINI atklāj «karstāko» Countryman (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ženēvas motoršovā MINI demonstrēs ne tikai Clubvan konceptu, bet arī Countryman John Cooper Works versiju.

Jaudīgākie MINI Countryman, protams, ir tie, kas startē pasaules autorallija čempionātā, taču šiem auto ar sērijveida modeļiem ir ļoti maz kopīga; ja nu vienīgi virsbūves forma, lukturu dizains un vārds. John Cooper Works izpildījumā Countryman izmaiņas nav tik kardinālas, taču tāpat ir labi pamanāmas.

MINI Countryman John Cooper Works attīsta 211 zirgspēkus
MINI Countryman John Cooper Works attīsta 211 zirgspēkus Foto: MINI

Ārējā dizainā redzams, ka auto ir ieguvis jaunu aerodinamisko elementu komplektu, ieskaitot bamperus, arku un sliekšņu uzlikas, kā arī tikai šim auto paredzētus riteņu diskus (standartā auto tiek nodrošināts ar 18 collu riteņiem) un virsbūves krāsas, ko var papildināt ar dažādiem kontrastējošiem akcentiem. Pirmajos publicitātes foto tie ir čili sarkanā krāsā. Šī pati krāsa šajā gadījumā atspoguļojas arī salonā.

Tehniskā ziņā svarīgākais objekts ir 1,6 litru turbo motors ar 211 zirgspēkiem (tiek sasniegti pie 6000 apgriezieniem minūtē) un 280 Nm (starp 2000 un 5600 apgr./min.), kas overboost režīmā īslaicīgi var sasniegt 300 Nm (starp 2100 un 5200 apgr./min.).

MINI Countryman John Cooper Works ārējā dizaina akcenti atspoguļojas arī salonā
MINI Countryman John Cooper Works ārējā dizaina akcenti atspoguļojas arī salonā Foto: MINI

Līdz ar John Cooper Works motoru Countryman ir ieguvis jaunu, par 10 milimetriem pazeminātu balstiekārtu, īpaši stingrus sprota amortizatorus un atsperes, stabilizatora stieņus, spēcīgākas bremzes, dinamisko stabilitātes kontroli un dinamisko vilkmes kontroli. Tāpat automobilim ir iespēja ieslēgt Sporta braukšanas režīmu, kā aktivizēšanas brīdī dzinējs kļūst atsaucīgāks, mainās tā dziesmas tembrs un tiek mainīts arī elektriskā stūres pastiprinātāja atbalsts.

Šādi ekipēts Countryman, kam standartā ir ALL4 pilnpiedziņa un sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba (opciju sarakstā pirmo reizi ir iekļauts arī sešu pakāpju automāts), spēj 100 km/h sasniegt 7,1 sekundē (7,5 sekundēs ar automātisko transmisiju), bet tā maksimālais ātrums ir 205 kilometri stundā.

Nobeigumā var atzīmēt, ka Countryman John Cooper Works vidējais patēriņš ir 7,2 litri uz 100 kilometriem, ja tam uzstādīta manuālā transmisija, un 8 litri, ja motors strādā pārī ar automātu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu