«Gulbju ezerā» - vairākas nozīmīgas debijas (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LNO

29. februārī Pētera Čaikovska baleta «Gulbju ezers» izrādē gaidāmas vairākas nozīmīgas debijas, kas skatītājiem ļaus iepazīt jaunos Latvijas Nacionālā baleta dejotājus jaunās profesionālā izaicinājuma piepildītās lomās, informē LNO pārstāve Katrīna Leiškalne.

Klasiskā baleta pērlē «Gulbju ezers» debitēs jaunās daudzsološās baleta solistes: Odetas lomā Alise Prudāne, savukārt Odīlijas lomā - Jolanta Lubēja, bet viena no pas de trois dejotājām būs Evelīna Godunova.

Horeogrāfs Aivars Leimanis teic: «Manā skatuves pieredzē tas ir unikāls gadījums, kad tik jaunas balerīnas debitē «Gulbju ezerā» galvenajās lomās. Tomēr, neskatoties uz to, ka Alisei Prudānei šī ir tikai otrā sezona teātrī, bet Jolantai Lubējai - trešā, abas baleta mākslinieces jau ir paspējušas iziet labu skatuves skolu, ir ļoti apdāvinātas, apveltītas ar izciliem fiziskiem dotumiem, un viņām piemīt spēcīgi attīstītas tehniskās prasmes.

"Pas de trois" - Rita Lukašēvica, Viktors Seiko, Evelīna Godunova
"Pas de trois" - Rita Lukašēvica, Viktors Seiko, Evelīna Godunova Foto: Publicitātes foto / LNO

Repetitors Modris Cers ar viņām ļoti nopietni ir strādājis vairākus mēnešus, tāpēc

esmu pārliecināts, ka, neskatoties uz savu jaunību, viņas varēs arī mākslinieciski piepildīt šīs lomas.

Domāju, ka tas ir ļoti nozīmīgs notikums mūsu mākslas dzīvē, jo jaunu baleta gulbju «izšķilšanās» uz skatuves nebūt nav bieža parādība. Viena no pas de trois dejotājām Evelīna Godunova arī ir tehniski ļoti spēcīga balerīna, kuras potenciāls liek skatīties ar gaišu skatu viņas kā balerīnas nākotnē.»

Foto: Publicitātes foto / LNO

«Gulbju ezera» interpretācija LNO baleta trupas sniegumā fascinē ar rūpīgo attieksmi pret klasiku ikkatrā tās detaļā - deju zīmējumā, žestu valodā, tēlu attiecībās, dekorācijās un kostīmos.

Iestudējuma horeogrāfs ir Aivars Leimanis, diriģents Farhads Stade, oriģinālā horeogrāfija - Mariuss Petipā, Ļevs Ivanovs, scenogrāfe Līga Purmale, kostīmu māksliniece Večella Varslavāne, gaismu mākslinieks - Deivids Hārvijs.

Galvenajās lomās: Odeta - Alise Prudāne; Odīlija - Jolanta Lubēja; Princis Zigfrīds - Raimonds Martinovs; Rotbarts - Ringolds Žigis; Nerrs - Sergejs Sosnovskis; Pas de trois: Rita Lukašēvica, Viktors Seiko, Evelīna Godunova.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu