Ķelnē atklāta Sigitas Daugules gleznu izstāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divas nedēļas aprīlī Ķelnes galerijā "N.Malmede-Kunst" savus jaunākos darbus izrādīs viena no pazīstamākajām Latvijas jaunās paaudzes māksliniecēm Sigita Daugule, "Gada gleznas 2008" balvas ieguvēja.

Pēdējos gados māksliniece aizrāvusies ar jaunu māksliniecisko virzienu, kam raksturīgas spīdīgas, gludas virsmas, kas parasti saspēlējas ar raupjākām matētām faktūrām. Daugule joprojām glezno pilsētas detaļas, fragmentus, nojausmas, pēdējā laikā vairāk - logus, spoguļus, sienas un durvis, viņai patīk vērot un atkārtot, kā bērni ar krītiņiem zīmē uz sienām un lielie bērni veido grafiti. Tas viss vērojams arī viņas jaunākajos darbos, kas nu dodas uz Ķelni un kuros katrs var atrast kaut ko savu.

"Galu galā jebkurš mākslas darbs ir brīvi tulkojams un jebkurš tajā saskatīs savu gadiem uzkrāto pieredzi, savus aizspriedumus, savas cerības. Mākslas darbā katrs saskata to, kas vismaz daļēji ir viņš pats," uzskata māksliniece.

Kontaktus ar Vāciju un Austriju Sigita Daugule mērķtiecīgi veidojusi kopš 90.gadu beigām pēc Latvijas Mākslas akadēmijas beigšanas, vairākkārt ieguvusi Austrijas Federālās kancelejas un "KulturKontakt" stipendijas, piedalījusies daudzās grupu izstādēs un rīkojusi personālizstādes. Kopumā kopš 1994.gada Sigitai Daugulei bijušas 17 personālizstādes Latvijā, Vācijā, Austrijā, un viņa piedalījusies vairāk nekā 50 grupu izstādēs Latvijā, Vācijā, Austrijā, Slovēnijā, Igaunijā, Francijā, Zviedrijā, Beļģijā, Dienvidkorejā.

Pēc 2007.gada personālizstādes Ķelnē viņa tika uzaicināta kļūt par vienu no galerijas "N.Malmede-Kunst" pastāvīgajām autorēm, tāpēc tieši tur notiks Sigitas Daugules kārtējā personālizstāde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu