Čempionu līgas pusfinālā pirmās iekļūst "Chelsea" un "Barcelona"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Otrdien vēlu vakarā UEFA Čempionu līgā futbolā noslēdzās divas ceturtdaļfināla atbildes spēles, kur noskaidrojās pirmās divas pusfinālistes - Londonas "Chelsea" pret "Barcelona".

Londonas "Chelsea" savā laukumā rezultatīvā mačā 4:4 nospēlēja neizšķirti ar citu Anglijas klubu “Liverpool”, divu spēlu summā uzvarot ar 7:5.

"Liverpool" pirmajā ceturtdaļfināla spēlē savā laukumā londoniešiem zaudēja ar 1:3 un otrdienas mačā, lai cerētu uz panākumu divu spēļu summā, vajadzēja gūt vismaz trīs vārtus. Liverpūlieši ļoti veiksmīgi sāka spēli, un jau 19.minūtē Fabiu Aureliu ar soda sitienu no 30 metriem pārsteidza "Chelsea" vārtsargu Petru Čehu, izvirzot viesus vadībā ar 1:0. Vēl pēc deviņām minūtēm Ksavi Alonso realizēja 11 metru soda sitienu, panākot jau 2:0 "Liverpool" labā un 3:3 divu maču summā, ar ko gan liverpūliešiem bija par maz, lai kvalificētos pusfinālam.

"Chelsea" otrā puslaika sākumā atguvās un, pateicoties Didjē Drogbā un Aleksa gūtajiem vārtiem, jau mača 57.minūtē panāca 2:2, bet spēles 76.minūtē Frenks Lampards jau ar 3:2 vadībā izvirzīja Londonas klubu.

"Liverpool" padoties negrasījās un trīs minūšu laikā pēc Lukasa Leivas un Dirka Kujta precīzajiem sitieniem atjaunoja savu pārsvaru - 4:3. Ar to gan mačs nebeidzās - 89.minūtē Lampards guva savus otros vārtus spēlē, panākot beigu rezultātu 4:4 un nodrošinot "Chelsea" iekļūšanu pusfinālā piekto reizi pēdējo sešu gadu laikā.

"Chelsea" - "Liverpool" 4:4 (0:2)

Vārtu guvēji: "Chelsea" - Drogba (51''), Alekss (57''), Lampards (76'', 89''), “Liverpool” - Fabio Aurelio (19''), Habi Alonso (28'' - 11 metru soda sitiens), Lukass (81''), Kuits (83'').

Savukārt Spānijas "Barcelona" un Minhenes "Bayern" komandu mačā Vācijā katra komanda guva pa vieniem vārtiem, bet divu spēļu summā ar 5:1 triumfēja Katalonijas klubs.

"Bayern" spēles 47.minūtē vadībā izvirzīja franču pussargs Franks Riberī, bet "Barcelona" neizšķirtu panāca mača 73.minūtē, kad precīzs sitiens padevās Seidu Keitam.

"Bayern" - "Barcelona" 1:1 (0:0)

Vārtu guvēji: "Bayern" - Riberī (47''), "Barcelona" - Keita (73'')

Trešdien norisināsies atlikušās divas ceturtdaļfināla spēles, kur savā starpā tiksies Mančestras "United" un "Porto" komanda, kā arī Spānijas "Villareal" un Londonas "Arsenal".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu