"Berimora kino" balvas piešķirtas filmām "Mazie laupītāji" un "Vētrassirds" (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzoties 8.Rīgas starptautiskajam bērnu filmu festivālam "Berimora kino", galvenā festivāla balva "Berimora Lielais spilvens" piešķirta latviešu režisora Armanda Zvirbuļa veidotajai filmai "Mazie laupītāji".

Galveno festivāla balvu piešķir deviņu bērnu žūrija, kuras dalībnieki ir vecumā no astoņiem līdz 13 gadiem.

Savukārt vislielāko skatītāju atzinību un "Berimora mazo spilvenu" šogad saņēma somu režisores Kaisas Rastimo filma "Vētrassirds".

Filma "Mazie laupītāji" pirmizrādi Latvijā piedzīvoja 27.martā, bet savu starptautisko pirmizrādi filma piedzīvoja februāra sākumā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur notika 59.starptautiskais filmu festivāls "Berlināle".

Filma ir Latvijas un Austrijas kopražojums. Filmas scenārija autors ir Māris Putniņš, bet producents ir Gatis Upmalis. "Mazos laupītājus" veidojusi filmu studija "F.O.R.M.A.", kas skatītājiem jau pazīstama ar filmu "Ūdensbumba resnajam runcim".

Savukārt skatītāju simpātiju balvu saņēmusī filma "Vētrassirds" ir klasiska ģimenes filma skolas bērniem ar vecākiem par mazas meitenes un suņabērna draudzību, kas nereti rada lielas nekārtības.

Festivāla konkursa programmā šogad piedalījās astoņas filmas - "SOS: Piedzīvojumu vasara", "Kaķa Titānika desmit dzīvības" no Norvēģijas, "Ieputināti sniegos" no Īslandes, "Bundzinieks Rikijs", "Vētrassirds" no Somijas, "Makša nedienas" un "Frode un citi rezgaļi" no Dānijas, kā arī latviešu veidotā jaunākā spēlfilma "Mazie laupītāji".

Šoreiz "Berimora kino" piedāvāja filmu programmu, kurā bija iekļautas 13 pilnmetrāžas filmas, piecas animācijas filmas un viena īsfilma. Filmu programmā bija iekļautas filmas no valstīm, kurās ir spēcīgas bērnu kino tradīcijas - Nīderlandes, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas, kā arī Īslandes, Lietuvas un Latvijas.

Festivāla noslēgumā jau tradicionāli tika demonstrētas jaunākās latviešu animācijas filmas. Šoreiz tās bija režisora Māra Brinkmaņa "Dzīvais ūdens" un režisora Reiņa Kalnaeļļa "Kad āboli ripo". Abi minēto filmu autori saņēma mākslinieces Ināras Liepas radītos īpašos "Berimora spilvenus".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu