ES pastiprina pret Sīriju vērstās sankcijas (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri pirmdien nolēmuši pastiprināt sankcijas pret Sīrijas režīmu, tostarp iesaldēt Sīrijas Centrālās bankas līdzekļus. Šis ir jau 12.sankciju raunds, ko ES vērsusi pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

«Mēs darām visu, ko spējam, lai maksimāli pastiprinātu spiedienu uz Sīrijas režīmu,» paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs, piebilstot, ka šo centienu atslēga ir maksimāli ierobežot režīma pieeju finansējumam.

«Ja sīrieši domā, ka mēs atslābstam, tad viņi kļūdās,» uzsvēra Heigs.

Jauno sankciju ietvaros ar septiņu Sīrijas ministru vārdiem tiks papildināts arī to cilvēku saraksts, kam piemērots ceļošanas aizliegums un iesaldēti līdzekļi.

Pašreiz ES šādas sankcijas piemērojusi jau teju 150 personām, kā arī ir noteikusi Sīrijai ieroču embargo un pieņēmusi tās jēlnaftas importa aizliegumu.

Tagad ES nolēmusi pārtraukt arī zelta un citu dārgmetālu tirdzniecību ar Sīriju.

Sīrijas aviosabiedrību kravas lidmašīnām turpmāk nebūs atļauts nosēties Eiropā, bet pasažieru pārvadājumi apturēti netiks.

Atsevišķas ES dalībvalstis bija ierosinājušas arī aizliegt fosfātu importu no Sīrijas, bet Grieķija, kura ir viena no lielākajām fosfāta pircējām, šādam aizlieguma nepiekrita, norādīja kāds anonīms avots.

ES saņem 40% no Sīrijas fosfātu eksporta.

«Mums jāsaglabā spiediens, jo režīms turpina represijas,» uzsvēra Francijas ārlietu ministrs Alēns Žipē, kurš asi nosodīja Sīrijā notikušo referendumu par jauno konstitūciju, nodēvējot to par «ļaunu maskarādi».

«Tas ir apkaunojums, jo tai pat laikā uz Himsu un citām [Sīrijas] pilsētām krīt bumbas,» viņš piebilda.

Žipē arī paziņoja, ka Sīrijas režīms būtu jāsauc Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) priekšā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu