Svētdien beidzas "Berimora kino"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien pēdējo dienu kinoteātrī "Rīga" bija skatāmas 8.Rīgas starptautiskā bērnu filmu festivāla "Berimora kino" piedāvātās filmas.

Plkst.15 kinoteātrī "Rīga" tiek piedāvāts animācijas filmu seanss pašiem mazākajiem skatītājiem. Seansā tiks izrādītas četras jaunākās latviešu un viena lietuviešu animācijas filma.

Pasaules pirmizrādi "Berimora kino" piedzīvos Māra Brinkmaņa filma "Dzīvais ūdens", kas stāsta par draugiem Munku un Lemiju, kuri tuksnesī cenšas izaudzēt augļu koku, kam nepieciešams ūdens.

Vēl festivāla laikā Latvijas pirmizrādi piedzīvo Reiņa Kalnaeļļa animācijas filma "Kad āboli ripo". Tas ir stāsts par draudzību un saticību. Piepilsētas ābeļdārzā, senlaicīgā koka skapī, dzīvo kaķis ar savu draugu peli. Šoruden, kamēr kaķis lasa ābolus, viss izvēršas citādi, jo pēkšņi dārzā nez no kurienes ieripo savāda ola.

Vēl šajā seansā tiks izrādīta Rozes Stiebras animācijas filma "Māsa un brālis", kurā māsa un brālis sapņo vienus un tos pašus piedzīvojumus, taču katrs no viņiem savu sapni tulko citādi. Sapnis ceļo turp, kur mūsu šobrīd nav, katra neveiksme pārvēršas jaunā iespējā, bet mērķis vienmēr paliek nesasniedzams.

Tāpat būs skatāma Jāņa Cimmermaņa animācijas filma "Lācis nāk!", kas stāsta par to, ka uz peldoša ledus gabala Roņu salā ierodas lācis no Latvijas. Uz salas viņš ar savu klātbūtni izbiedē tās nedaudzos iedzīvotājus un rada virkni komisku situāciju.

Par godu Lieldienām seansā tiks demonstrēta arī lietuviešu režisores Jurates Leikaites filma "Lieldienu rīts", kuras pamatā ir režisores bērnības atmiņas par to, kā vakaros viņa ar vecmāmiņu krāsoja Lieldienu olas un vecmāmiņa mēdza stāstīts dažādus aizraujošus stāstus.

Savukārt plkst.17 tiks demonstrēta īslandiešu piedzīvojumu filma "Ieputināti sniegos". Tas ir stāsts par zēnu vārdā Kalli. Viņš ar mammu dzīvo Īslandes galvaspilsētā Reikjavīkā, un viņa dienas paiet, skatoties filmas, televīzijas šovus un spēlējot datorspēles. Ziemassvētkos viņš tiek nosūtīts pie sava tēva un viņa jaunās ģimenes dziļos laukos. Lai arī sākumā zēnam nomaļajā lauku sētā ir bezgala garlaicīgi, drīz sākās piedzīvojumi, kuros Kallem un viņa pusmāsai nākas saskarties ar neatlaidīgu spociņu, balto lāci un īstu ziemeļu sniega vētru, kas uz laiku pārrauj visus sakarus ar ārpasauli.

Režisors Ari Kristinsons lieliski parāda, ka situācijā, kad esi ieputināts sniegā līdz acīm, vari aizmirst par savu mobilo telefonu, jo vienīgais, kas spēs tevi izglābt, ir draugi. Filma ir brīnišķīgs stāsts par draudzību, kas rodas, kopā pārvarot nedienas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu