Sigur Ros dziedātājs ierakstījis soloalbumu (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Islandiešu grupas "Sigur Ros" solists Jons Torgs Birgisons pabeidzis savu jaunāko albumu "Riceboy Sleeps".

Albums, kas parādīsies pārdošanā šā gada 20.jūnijā, tapis, pateicoties Birgisona sadarbībai ar viņa partneri Aleksu Somersu, ar kuru kopā dziedātājs sarakstīja tāda paša nosaukuma grāmatu, kas 1000 eksemplāros tika izdota 2006.gadā. Ar šo pašu nosaukumu abi vīrieši ir rīkojuši arī kopīgas mākslas izstādes, kurās prezentējuši videoinstalācijas un savu zīmējumu fotogrāfijas. Ieraksta tapšanā piedalījās arī stīgu kvartets "Amiina" un koris "Kopavogsdaetur".

Albumā "Riceboy Sleeps" iekļautas šādas kompozīcijas:

1. "Happiness";

2. "Atlas Song";

3. "Indian Summer";

4. "Stokkseyri";

5. "Boy 1904";

6. "All The Big Trees";

7. "Daniell In The Sea";

8. "Howl";

9. "Sleeping Giant".

Kompozīcija "Happiness" iepriekš tika iekļauta mūzikas izlasē "Dark Was The Night", ko izdeva labdarības organizācija cīņai ar HIV/AIDS "Red Hot Organization". Šī kompilācija parādījās pārdošanā 2009.gada 16.februārī.

Grupas Sigur Ros pēdējais studijas albums iznāca pagājušā gada jūnijā un iekļuva topu pirmajā desmitniekā septiņās valstīs, tostarp Lielbritānijā, Itālijā un Norvēģijā. Savukārt šā gada janvāra beigās grupa izdeva mūzikas izlasi "We Play Endlessly", kas tika izplatīta kā bezmaksas pielikums britu laikrakstam "The Guardian".

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu