Prince izdod 3CD (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ekstravagantais amerikāņu mūzikas veterāns Prinss (Prince) šonedēļ laidis klajā trīs studijas albumu apkopojumu, kurā pats atbildīgs par diviem, bet par vienu - viņa jaunā protežē Brija Valente (Bria Valente).

Amerikāņu mūzikas hameleons Prinss visas savas karjeras laikā bijis ļoti ražīgs mūziķis, bieži vien ģeniālas popdziesmas sajaucot vienā kokteilī ar gluži ikdienišķiem «džemsesijas» motīviem. Trīs disku apkopojums Prinsa karjerā nav nekas nebijis, 1987. gadā neizdots palika «Crystal Ball», savukārt 1996. gadā mākslinieks, svinot savu neatkarību no «Warner», izdeva trīs disku albumu «Emancipation», tiesa, toreiz visos trijos albumos dzirdams bija tikai un vienīgi viņš pats.

"LOtUSFLOW3R"
"LOtUSFLOW3R" Foto: Publicitātes foto

Prinss vienmēr mēģinājis rast jaunus mūzikas izplatīšanas veidus. Pagaidām pēdējais Prinsa studijas albumsiznāca 2007. gadā un bija kā bezmaksas pielikums britu laikrakstam «The Mail on Sunday». 2008. gadā tika izdots Prinsa koncertieraksts «Indigo Nights». Šonedēļ, brīvs no mūzikas izdevniecību važām, Prinss sarūpējis jaunus albumus «LOtUSFLOW3R», «MPLSoUND» un «Elixer», kurus piedāvā lejupielādēt savā mājas lapa «www.lotusflow3r.com».

"MPLSoUND"
"MPLSoUND" Foto: Publicitātes foto

Muzikāli šajos albumos (pirmajos divos) Prinss palicis uzticīgs savam tradicionālajam fankmūzikas skanējumam. Jāpiebilst, ka visus instrumentus studijā ierakstījis viņš pats. Bungmašīnu fanka ritmu plate «MPLSOUND», kā komentē pats Prinss, ir vairāk elektronisks albums, kurā viņš izmantojis dažādas «nebijušas instrumentu ierakstīšanas tehnoloģijas».

Jau pagājušogad neatkarīgā radiostacija «Indie 103.1» atskaņoja dažus skaņdarbus no pirmā - vairāk rokorientētā otrā albuma «LOtUSFLOW3R». No 3. janvāra darbojas arī mājas lapa «www.lotusflow3r.com», kurā iespējams klausīties jaunās dziesmas. To skaitā «LOtUSFLOW3R» platē iekļauto Tommy James and the Shondells dziesmas «Crimson and Clover» jaunklātu versiju.

"Elixer"
"Elixer" Foto: Publicitātes foto

Trešais albums «Elixir» ir sadarbība ar dziedātāju Briju Valenti, kuru pats mākslinieks salīdzina ar Šādē (Sade). Muzikāli «Elixir» varētu būt Prinsa sievišķā personības šķautne.

Starp citu, Prinss gatavojas izdot savu «iPod» atskaņotāju sēriju, kas būs purpura krāsā un nonāks pārdošanā ar jau ierakstītiem 15 dziesmu vidoeklipiem no mūziķa koncertsērijas «O2» arēnā Londonā 2007. gadā. Pavisam tiks izgatavoti 950 šādi «iPod» atskaņotāji, kurus varēs iegādāties tikai kopā ar fotogrāfiju albumu, kurā apkopotas fotogrāfijas no Prinsa Londonas koncertiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu