9.aprīlī "Berimora kino"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9.aprīlī kinoteātrī "Rīga" 8.Rīgas starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimora kino" piedāvās noskatīties trīs filmas, kuru vidū būs arī 1958.gada filma "Žila Verna teiksmainā pasaule".

Plkst.15 kinoteātrī "Rīga" būs skatāma norvēģu veidotā filma "SOS: Piedzīvojumu vasara", kas aizvedīs skatītājus dēkainā ceļojumā pa Norvēģijas dabu.

Filmas galvenā varone Nora, kura kopā ar vecākiem dzīvo mazā piejūras ciematā, kādu dienu atrod mazu ronēnu, kas pazudis savai mammai, turpat pie bojas viņa atrod arī piesietu aizdomīgu saini. Tai pašā laikā pie viņiem ierodas vasaras īrnieki, kuru lielākā izklaide ir roņu medības, un gar piekrasti, kaut ko meklēdami, sanākuši aizdomīgi svešinieki.

Norai nākas glābt ronēnu un izvairīties no ļaundariem, kas meklē nelegālo saini. Šo kino darbu var dēvēt par trilleri bērniem. Aizraujoši piedzīvojumi un neplānoti sarežģījumi, kurus drosmīgi atrisinās jauno aktieru komanda ar Aminu Hegevoldu Sancu priekšgalā Noras lomā. Filma ieteicama bērniem no astoņiem gadiem, informēja Līduma.

Savukārt plkst.17 tiks piedāvāta norvēģu mistikas filma "Kaķa Titānika desmit dzīvības", kas ļaus izdzīvot satraucošus piedzīvojumus, kas saistīti ar notikumiem gan pirms 100 gadiem, gan mūsdienās. Filma starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā saņēmusi "Kristāla lāci" kā labākā bērnu filma.

Filmas galvenā varone Līva dzimšanas dienā saņem lielisku dāvanu - ceļojuma biļeti uz Dāniju. Taču pirms izbraukšanas meitene un viņas labākais draugs Tomass pagrabā atklāj slepenu istabu. Tad vēl no senas fotogrāfijas nez kā izlec melns kaķis un meitene sāk redzēt vīzijas par notikumiem, kas risinājušies pirms 100 gadiem. Vecāki bērniem nenotic, un abi pusaudži paši ķeras pie mistisko notikumu atrisināšanas.

Filma "Kaķa Titānika desmit dzīvības" ieteicama bērniem no astoņiem gadiem.

Vakarā plkst.19 skatītājiem būs iespēja ielūkoties Žila Verna pasaulē - īpašā seansā tiks demonstrēta čehu režisora Karela Zēmana 1958.gadā veidotā filma "Žila Verna teiksmainā pasaule".

Izcilais čehu animators Karels Zēmans, kuru mēdz salīdzināt ar franču agrīnā kino ģēniju Žoržu Meljesu, bija apveltīts ar bagātīgu fantāziju, milzīgām darbaspējām un, kas nav mazāk būtiski, labu humora izjūtu. Viņa filmas, tapušas laikposmā no 40.gadu otrās puses līdz 80.gadiem, ar savu fantāzijas lidojumu un meistarību spēj pārsteigt skatītājus vecumā no sešiem gadiem un iedvesmot citus kino veidotājus vēl mūsdienās.

Zēmans, izmantojot samērā vienkāršus tehniskos paņēmienus, panāca savam laikam pārsteidzoši inovatīvus speciālos efektus, lai atveidotu zemūdens pasauli vai zēnus, kas rāpjas pāri Juras laikmeta dinozauram. Viņa filmās jūtama spēcīga Viktorijas laikmeta gravīru ietekme un varoņi, kas pārvietojas animētajā vidē, bieži ir kā izkāpuši no Žila Verna grāmatu ilustrācijām.

Filma "Žila Verna teiksmainā pasaule" ir veidota pēc Žila Verna stāstu motīviem. Profesors Roks kopā ar savu asistentu izstrādā jaunu vielu. Kādu nakti abus zinātniekus nolaupa pirāti, kuru līderis grāfs Artiga piedāvā profesoram dāsnu finansējumu un modernu laboratoriju, lai viņš var pabeigt jaunās sprāgstvielas izstrādi. Zinātniekam tas liekas pārāk labs piedāvājums, lai no tā atteiktos, taču viņa asistents noprot pirātu ļaunos nolūkus, kādēļ arī tiek turēts gūstā, kamēr profesors sāk darbu grāfa Artigas pilī, kas atrodas vulkāna krāterī.

Rīgas starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimora kino" norisināsies līdz 12.aprīlim kinoteātrī "Rīga" un 10.aprīlī un 11.aprīlī - arī kinoteātrī "Parex Plaza".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu