Gurķi tavā uzturā (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

95% gurķu sastāva ir ūdens un 1-3% cukura (glikoze un fruktoze). Gurķos mazā daudzumā ir C, B, B2 un PP vitamīns un kālijs. Savu īpašību dēļ gurķis ir ne tikai ļoti veselīgs, bet arī īpaši piemērots ēdiens tiem, kas stingri kontrolē uzņemto kaloriju daudzumu, - 100 gramos gurķu ir tikai 15 kalorijas.

Un, ja sajauksi gurķus ar nelielu daudzumu tauku (krējuma, majonēzes vai eļļas veidā), nodrošināsi sāta sajūtu 2-3 stundu garumā.

Svaigi gurķi stimulē kuņģa darbību, tas ir ieteicams cilvēkiem, kam ir problēmas ar nieru darbību, jo šis dārzenis veicina ūdens un sāls izvadīšanu no organisma. Svaigu gurķu lietošana pārtikā paātrina arī vielmaiņu, labvēlīgi ietekmē sirds un aknu darbību.

Regulāra gurķu lietošana pārtikā palēnina tauku uzkrāšanos organismā, bet tievēšanas nolūkos (ja cilvēkam problēmas nesagādā atslodzes dienas) ir ieteicams vienu dienu nedēļā apēst 1,5-2 kilogramus svaigu gurķu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu