«Sudraba slidas» atvadās līdz nākamajai sezonai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālā teātra izrāde «Sudraba slidas» š.g. 25. un 26. februārī tiks spēlēta pēdējo reizi šajā sezonā, atkal repertuārā tā būs decembrī. Izrāde, ko iestudējis režisors Edmunds Freibergs, trīs mēnešu laikā nospēlēta 25 reizes, un to noskatījušies 60 555 skatītāji, informē teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Viens no pazīstamākajiem Ziemassvētku stāstiem - Mērijas Meipsas-Dodžas «Sudraba slidas» - aizved uz 19. gadsimta Holandi – tās aizsalušajiem kanāliem, pa kuriem bērni skrien ar slidām, vējdzirnavām, kas griežas ziemas vējos, un mājām, kurās mīt mazie holandiešu bērni, paēduši, silti apģērbti un laimīgi.

Tikai pašā pilsētiņas nomalē, pussabrucis un pelēks, slejas kāds trūcīgs namiņš, kurā dzīvo mazā Grētele, viņas krietnais brālis Hanss, viņu vienmēr norūpējusies, darbos nogurusī mamma un slimais tēvs, kurš pēc nelaimes gadījuma uz dambja ir zaudējis atmiņu un neatceras to, kur noglabājis paprāvu naudas summu.

Tuvojas slidošanas sacensības, visiem bērniem ir slidas, izņemot Grēteli un Hansu. Bet izrādās, dzīve bagātos bērnus nebūt nav padarījusi skopus un ļaunus, viņu sirdis nepieņem to, kas viņiem šķiet netaisns – cilvēku šķirošanu pēc viņu maka biezuma, un notiek brīnumi...

Izrāde vecākiem, kas vēlas saviem bērniem uzdāvināt ticību brīnumam un pārliecību, ka laba sirds ļauj pārvarēt visus šķēršļus par spīti tam, cik daudz naudas tev makā. Un, protams, bērniem.

Grētele - Sanita Pušpure
Grētele - Sanita Pušpure Foto: LETA

Šīs izrādes lielā popularitāte lieliski parāda, ko vēlas skatītājs: sarunu par patiesām vērtībām - labestību, ģimeni, Dievu, patiesas emocijas, vienkāršību, cilvēcību, labu aktierspēli.

«Tik audzinoša, rosinoša - labais atdarās ar labo -, ģimenes siltums un savstarpēja mīlestība. Mīļie vecāki, skolotāji - vediet bērnus uz izrādi, lai izjūt tās vērtības, kas mūsdienās lielai daļai ļoti, ļoti pietrūkst!»

«Beidzot nepārspīlēta un nesamocīta izrāde bērniem - jauniešiem. Bez mēģinājumiem «piemēroties mūsdienu jauniešu interesēm». Stāsts par vērtībām.

Fantastiska aktieru spēle - jo īpaši Sanita Pušpure Grēteles lomā - pilnībā rada realitātes sajūtu.

Trīspadsmitgadniece novērtēja kā ļoti labu izrādi.»

«Paldies par vienkāršo un brīnišķīgo izrādi, kurā tiek rādīta patiesa cilvēcība, neizmērojama labestība un Dieva klātbūtne, kā arī ģimene kā vērtība. It kā ļoti bērnišķīga izrāde, bet ļoti uzrunājoša jebkura vecumā. Paldies katram, kurš ieguldījis darbu izrādes tapšanā.»

«Paldies par tik ļooti jauko izrādi!!! Brīžiem man pat aizkustinājuma asaras ripoja pāri vaigiem - jūtot līdzi stāsta varoņiem. Un arī manam piecpadsmitgadīgajam dēlam izrāde ļoti patika!» - šie ir tikai daži fragmenti no ļoti daudzajām skatītāju atsauksmēm.

Lomās: Marija Bērziņa, Ainārs Ančevskis, Sanita Pušpure, Indra Burkovska vai Ilze Rudolfa, Ivars Puga, Juris Jope, Anta Aizupe, Zane Dombrovska vai Ieva Aniņa, Zane Aļļēna, Evija Skulte u.c.

Izrāde notiks 25. un 26. februārī plkst. 12 un 18.

Biļetes uz izrādi var iegādāties Nacionālā teātra un «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu