Deimons Olbārns pieprasa aizliegt visas «zvaigžņu fabrikas» (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britpopa pionieru «Blur» un «Gorillaz» līderis Deimons Olbārns (Damon Albarn) asi kritizējis mūsdienu sabiedrības jaunās slavenības, kā arī kritiski izteicies par visām iespējamajām «zvaigžņu fabrikām».

To skaitā populāro televīzijas šovu «The X Factor», kas ieņēmis stabilu vietu Apvienotās Karalistes televīzijā un kura uzvarētāji Leona Luisa un Leons Džeksons (Leon Jackson) okupējuši gan britu mūzikas albumu, gan singlu topu.

Kā uzskata dziedātājs, šādi šovi sabiedrībā veido aplamu priekšstatu par slavu un popularitāti. «Šādi šovi cenšas pierādīt, ka katrs cilvēks var iegūt kaut ko, nedodot neko pretī,» viņš komentē. «Pierādīt, ka bez īpašām pūlēm iespējams kļūt slavenam un iegūt zināmu statusu sabiedrībā. Patiesībā tā ir viena no grūtāk sasniedzamajām lietām dzīvē.»

Savās pārdomās par šo «slavenību» bumu Deimons Olbārns dalījās BBC Radio 4 raidījumā «Today». Kā piemēru viņš minēja Āfrikas valsti Mali, kuras iedzīvotāji nesteidzas izmest atkritumus, bet tos vairākkārt pārstrādā un izmanto visu, kas var būt vēl kaut kur noderīgs un kam ir kāda vērtība.

«Pavisam drīz mums nāksies būtiski mainīt savu vērtību sistēmu un izvērtēt savu attieksmi pret to, ko mēs izmetam kā nederīgu. Vēl mums vajadzētu ļoti kritiski izvērtēt mūsdienu sabiedrības morālās vērtības un jāsāk būtu ar attieksmi pret slavenībām, proti, tūlīt pat jāaizliedz tādi televīzijas šovi kā «The X Factor«,» ir pārliecināts Deimons Olbārns.

Atgādinām, ka šobrīd «Blur» nometnē ir radošais atvaļinājums.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu