Vilks latviešu valodas apmācībām šogad naudu vēl nesola

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Finanšu ministrs Andris Vilks («Vienotība») atbalsta papildus finansējuma piešķiršanu latviešu valodas apmācībām, tomēr šogad šim mērķim vairāk naudas vēl nesola.

«Viennozīmīgi - valoda ir vairāk jāmāca, tas ir ļoti svarīgi un jāatbalsta. Par līdzekļiem vēl paskatīsimies - nav iespējams tūlīt un tagad kaut ko izdarīt. Bet ir jāsaprot, ko varam tuvākajos gados,» piektdien LNT raidījumā «900 sekundes» teica Vilks.

«Nākamais gads nemaz nav tik tālu. Līdz tam laikam paskatīsimies, kādas summas ir vajadzīgas, bet sākotnēji tās summas nemaz nebūs tik lielas. Galvenais ir saprast, ko mēs gribam. Domāju, ka nauda vienmēr atradīsies,» klāstīja ministrs.

Viņš gan atzina, ka pašlaik nav konkrētu aprēķinu, cik daudz naudas šim mērķim būtu nepieciešams, tomēr pauda pārliecību, ka tā atradīsies. «Naudu valodas mācīšanai sākotnēji var atrast pietiekamā apjomā, tie nav nekādi astronomiskie skaitļi,» teica Vilks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu