"Berimora kino" 7.aprīlī

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

7.aprīlī kinoteātrī "Rīga" būs skatāmas divas 8. Rīgas starptautiskā bērnu filmu festivāla "Berimora kino" piedāvātās filmas, informēja starptautiskā kino foruma "Arsenāls" programmu koordinatore Šarlote Līduma.

Plkst.15 kinoteātrī "Rīga" būs iespēja vēlreiz noskatīties festivāla atklāšanas filmu "Bundzinieks Rikijs", savukārt plkst.17 "Berimora kino" piedāvās filmu pusaudžiem "Kā pārciest pašai sevi?".

Filmas "Bundzinieks Rikijs" galvenais varonis ir desmitgadīgais Rikijs, kurš radis caurām dienām sist bungas. Rikijs dzīvo pie tantes Serēnas, kura sapņo par draudzību ar kaimiņu Lenartu un kurai nav nekas iebilstams pret Rikija bungu spēli. Visa puiša dzīve sagriežas kājām gaisā brīdī, kad tante Serēna salauž kāju un palīgā veikt mājas soli ierodas viņas māsīca Fanija - aizdomīga kundzīte ar niknu skatienu, kura turklāt pārvietojas ar motociklu.

Savukārt filmā "Kā pārciest pašai sevi?" 14 gadus vecajai Rozai, kurai jau tāpat nav svešas dažādas pusaudžu problēmas, visu vēl vairāk sarežģī jaunie apstākļi - kopā ar mammu viņa pārceļas pie jaunā patēva uz citu pilsētu un sāk iet jaunā skolā. Skolasbiedri itin nemaz nav draudzīgi. Lai sevi iedrošinātu, Roza sevi iztēlojas kā daudz interesantāku, drosmīgāku un atraktīvāku un iedomāto tēlu nosauc par Rūzu. Rūzas iedvesmota, viņa nokrāso matus spilgti sarkanus, uzpūš grafiti uz skolas sienas un nemitīgi iekuļas nepatikšanās.

Filma "Kā pārciest pašai sevi?" ir komēdija, kuras komiskās situācijas meklējamas pusaudžu ikdienas notikumos un pārpratumos. Filmu ieteicams skatīties no 12 gadu vecuma.

Rīgas starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimora kino" norisināsies līdz 12.aprīlim kinoteātrī "Rīga" un 10.aprīlī un 11.aprīlī - arī kinoteātrī "Parex Plaza". Šoreiz "Berimora kino" piedāvā filmu programmu, kurā būs iekļautas 13 pilnmetrāžas filmas, piecas animācijas filmas un viena īsfilma. Filmu programmā iekļautas filmas no valstīm, kurās ir spēcīgas bērnu kino tradīcijas, - Nīderlandes, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas, kā arī Īslandes, Lietuvas un Latvijas.

Festivāla konkursa programmā piedalīsies astoņas filmas - "SOS: Piedzīvojumu vasara", "Kaķa Titānika desmit dzīvības" no Norvēģijas, "Ieputināti sniegos" no Īslandes, "Bundzinieks Rikijs", "Vētrassirds" no Somijas, "Makša nedienas" un "Frode un citi rezgaļi" no Dānijas, kā arī latviešu veidotā jaunākā spēlfilma "Mazie laupītāji".

Par to, kura no astoņām konkursā iekļautajām filmām saņems festivāla galveno balvu - "Berimora lielo spilvenu", rūpēsies bērnu žūrija, kurā šogad piedalās deviņi bērni vecumā no astoņiem līdz 13 gadiem, savukārt "Berimora mazā spilvena" īpašnieku noteiks skatītāju balsojums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu