Referendumā urnās iemesti arī lati, eiro un rubļi (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki balsotāji sestdien notikušajā referendumā kastēs līdz ar balsošanas zīmēm bija iemetuši arī latus, eiro un rubļus, derīgās banknotes ieskaitīs Valsts kasē, pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sekretārs Kārlis Kamradzis.

Kāds balsotājs kastē bija iemetis 20 latu, kā arī kādā iecirknī atrasta 10 latu banknote, kas izrotāta ar uzmundrinošu uzsaukumu Latvijas iedzīvotājiem. Starp balsošanas zīmēm atrasti arī pieci eiro, desmit dolāru banknote, kā arī desmit padomju rubļu banknote.

Kamradzis apliecināja, ka derīgās naudas zīmes nogādās uz Latvijas Banku, lai ieskaitītu valsts budžetā.

Atsevišķi balsotāji bijuši radoši, līdz ar balsošanas zīmēm urnās iemetot arī lapiņas ar dzejoļiem, kāds cits bija uzzīmējis biedrības «Dzimtā valoda» vadītājam Vladimiram Lindermanam adresētu vienvirziena biļeti uz Krieviju. Vēl kāds balsotājs referenduma kastē bija atstājis aicinājumu «Ienāc klusi! Runā īsi! Prasi maz! Aizej ātri!»

Jau vēstīts, ka 18.februārī Latvijā notika referendums par Satversmes grozījumiem, kas paredzēja krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu. Grozījumi pamatlikumā referendumā netika atbalstīti.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu