Volvo iesniedzis pieteikumu Saab aktīvu iegādei

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas autobūvētājs «Volvo Cars» ir iesniedzis pieteikumu, lai iegādātos daļu no maksātnespējīgā autoražotāja «Saab» aktīviem, ceturtdien vēstī Zviedrijas sabiedriskais radio (SR), atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju.

«Volvo» pārstāvis atteicās sniegt informāciju par iesniegto iegādes pieteikumu. «Pieteikuma komentēšana ir [»Saab«] bankrota administratoru kompetencē,» viņš sacīja sarunā ar Zviedrijas radio žurnālistu.

«Volvo» pārstāvis teica, ka «Volvo» drīzāk ir ieinteresēts iegādāties daļu no «Saab» ražošanas un testēšanas iekārtām, nevis atsākt ražošanu «Saab» rūpnīcā Zviedrijas rietumos.

Savukārt Zviedrijas sabiedriskais radio, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņoja, ka «Volvo», kas kopš 2010.gada pieder Ķīnas kompānijai «Geely», gribot iegādāties visas «Saab» ražotnē esošās iekārtas.

Tiesu izpildītāji pagājušajā mēnesī paziņoja, ka notiek sarunas ar vairākiem potenciālajiem «Saab» pircējiem, bet laikraksts «Dagens Industri» ziņoja, ka pieteikumu zviedru autobūvētāja iegādei grasoties iesniegt Turcijas investīciju firma «Brightwell Holdings».

Informēti avoti aģentūrai «Reuters» pastāstīja, ka savu pieteikumu «Saab» pirkšanai gatavo Ķīnas kompānija «Zhejiang Youngman Lotus», kas iepriekš mēnešiem ilgi risināja sarunas par «Saab» akciju daļas iegādi.

Zviedrijas presē potenciālo «Saab» iegādes pretendentu vidū minēts arī Indijas komercautomašīnu ražotājs «Mahindra and Mahindra». Plašsaziņas līdzekļos izskanējis, ka «Mahindra and Mahindra» pārstāvis ir Larss Karlstrems, kurš pārstāvēja arī Krievijas uzņēmēju Vladimiru Antonovu, kad tas pērnā gada sākumā centās iegūt savā īpašumā «Saab» akciju daļu.

Zviedrijas Valsts kases īpašumā tagad ir uzņēmumu «Saab Automobile Parts» un «Saab Automobile Tools» akcijas, kas kalpo kā kredīta nodrošinājums. Zviedrija vēlas atrast pircēju visai kompānijai, nevis pārdot to pa daļām.

«Saab» tika pasludināts par bankrotējušu, kad tā īpašniece Nīderlandes kompānija «Swedish Automobile» nevarēja dabūt «Saab» agrākā īpašnieka ASV koncerna «General Motors» piekrišanu darījumam, kurā «Saab» būtu izglābts no bankrota ar ķīniešu palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu