«Depo» Krievijas folkroka grupa «The Dartz»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

24.februārī «Depo» uzstāsies grupa «The Dartz», kura pelnīti tiek saukta par Sanktpēterburgas labāko folkroka grupu un par vienu no labākajām šajā žanrā visā valstī. «The Dartz» spēlē dinamisku folkroku ar prātā paliekošiem tekstiem krievu valodā. Grupas dziesmu saknes meklējamas ķeltu tautas motīvos, renesanses mūzikā un klasiskajā rokā.

Grupas mājvieta ir Sanktpēterburga, bet tā ir biežs viesis daudzās citās gan Krievijas, gan Eiropas pilsētās. "The Dartz" koncertu neatņemama sastāvdaļa ir kopīga sadziedāšanās, vienojošas dejas, azartiskas improvizācijas, lirika un krietna devas enerģijas.

Grupas pirmsākumi meklējami 1997. gadā, kad tās dalībnieki sapulcējās, lai ierakstītu vairākas savas dziesmas, kas tika apkopotas albumā "Irlandskije Pominki". Dziesmas no debijas albuma tik ļoti iepatikās publikai, ka neatlika nekas cits kā sākt koncertēt.

2000.gadā "The Dartz" dodas iekarot Maskavu, bet rudenī iznāk konceptuālais albums "Jarmarka", kurš vairākus gadus uz priekšu nosaka krievu ķeltomānijas seju. 2001.gadā "The Dartz" dziesmas tiek iekļautas izlasē, kura tiek nosaukta grupas dziesmas "Rodom iz Irlandiji" vārdā un kura tiek pārdota vairāk nekā 70 000 eksemplāru. Izlase grupu padara ļoti populāru, kam seko tās piedalīšanās visos galvenajos Krievijas folkfestivālos. Grupas stils pamazām mainās folkroka, vēlāk artroka virzienā. 2008.gadā grupa jau kā hedlaineri piedalās vienā no lielākajiem Krievijas folkfestivāliem "Vereskovij Mjod", bet 2009.gadā Maskavas festivālā FolkDay.

Blakus koncertiem grupa turpina regulāri izdot albumus, kuru tās kontā ir vairāk nekā desmit. 2006.gadā izdotā albuma "Bivajet Inogda" ierakstā piedalās vairāki slaveni Krievijas mūziķi - Igors Lisovs (bazuka, flauta), Igors Burmistrovs (pieredzes bagātākais Krievijas ķeltu folka vijolnieks) Nataša Kotlova (čelliste, kas uzstājas kopā ar grupu "Meļņica"). 2007.gadā grupa paraksta līgumu ar izdevniecību "Navigator Rekords", kuras paspārnē arī iznāk jaunais albums. Minētais albums 2007.gadā tiek atzīts par labāko folk-etno kategorijā. Tāpat augstu tiek novērtēts arī nākamais, 2009.gadā izdotais albums "Proxima Parada".

Grupa klubā jau uzstājās 2011.gada sākumā, kopš tā laika grupā notikuši vairāki būtiski notikumi. Grupā notikušas nelielas sastāva izmaiņas - tagad tās skaņu režisors ir agrāk ar grupām "Mašina Vremeni" un "Akvarium" strādājošais K.Jemeļjanovs. Gada nogalē dienas gaismu ieraudzījis jaunākais grupas albums "Starjo i medļaki», kurš jau saņēmis lieliskas kritiķu recenzijas un, pateicoties mūzikas mīļotāju lielajai interesei, tā apjomi noliktavās strauji plok. 19.februārī ar vērienīgu koncertu grupa nosvinēja savu 15. dzimšanas dienu un drīz pēc tam devās jaunā albuma popularizēšanas koncertu tūrē, kuras laikā tiks spēlēti koncerti no Volgas līdz Berlīnei. Tūres ietvaros grupa ar lielu prieku atkal atgriežas DEPO.

Grupas mājas lapa

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu