Norisinās "Berimora kino"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skolēnu pavasara brīvlaikā no 4.aprīļa līdz 12.aprīlim norisināsies 8. Rīgas starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimora kino". Kinoafiša

Šoreiz "Berimora kino" piedāvā filmu programmu, kurā būs iekļautas 13 pilnmetrāžas filmas, piecas animācijas filmas un viena īsfilma. Filmu programmā iekļautas filmas no valstīm, kurās ir spēcīgas bērnu kino tradīcijas - Nīderlandes, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas, kā arī Īslandes, Lietuvas un Latvijas.

Festivāla konkursa programmā piedalīsies astoņas filmas - "SOS: Piedzīvojumu vasara", "Kaķa Titānika desmit dzīvības" no Norvēģijas, "Ieputināti sniegos" no Īslandes, "Bundzinieks Rikijs", "Vētrassirds" no Somijas, "Makša nedienas" un "Frode un citi rezgaļi" no Dānijas, kā arī latviešu veidotā jaunākā spēlfilma "Mazie laupītāji".

Par to, kura no astoņām konkursā iekļautajām filmām saņems festivāla galveno balvu - "Berimora lielo spilvenu", rūpēsies bērnu žūrija, kurā šogad piedalās deviņi bērni vecumā no astoņiem līdz 13 gadiem, savukārt "Berimora mazā spilvena" īpašnieku noteiks skatītāju balsojums.

Lai nokļūtu žūrijā, bērniem iepriekš bija jāpiedalās konkursā un jāuzraksta scenārijs vai stāsts par mopša Berimora jūras ceļojumu. "Berimora kino" balvu autore ir Leļļu mākslas muzeja veidotāja Ināra Liepa, bet par vizuālo noformējumu rūpējas Vladimirs Leibgams. Festivāla laikā gaidāmas arī filmu pirmizrādes. Pasaules pirmizrādi piedzīvos režisora Māra Brinkmaņa animācijas filma "Dzīvais ūdens", kas būs stāsts par drauga Munka un Lemija jaunajiem piedzīvojumiem, bet Latvijas pirmizrādi piedzīvos animācijas filma "Kad āboli ripo", kuru veidojis Reinis Kalnaellis.

Festivālā gaidāmi šogad arī īpaši notikumi - 1949.gada dāņu filmas "Palle viens pats pasaulē" seanss un 1958.gada čehu filmas "Žila Verna teiksmainā pasaule" seanss. Festivāla mērķauditorija ir bērni vecumā no sešiem līdz 13 gadiem, tādēļ filmām būs tulkojums latviešu valodā.

Jau sesto reizi festivāla laikā notiks arī "Berimora animācijas darbnīca", kurā bērni Annas Armanes vadībā veidos paši savu filmu. Šoreiz animāciju darbnīcā piedalīsies tie bērni, kuri jau pastāvīgi apmeklē Rīgas Kinomuzejā bērniem rīkotās nodarbības "Es un kino", kuru laikā bērni apgūst animācijas kino radīšanu.

Rīgas starptautiskā bērnu filmu festivāla "Berimora kino" piedāvātās filmas būs skatāmas kinoteātros "Rīga" un "Parex Plaza". Festivāla atklāšana notiks kinoteātrī "Rīga" 4.aprīlī ar filmas "Bundzinieks Rikijs" seansu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu