CVK apstiprinās tautas nobalsošanas rezultātus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēdē plānots pārrunāt 18.februārī notikušās tautas nobalsošanas par grozījumiem Satversmē un par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai norisi, izskatīt saņemtās sūdzības un apstiprināt tautas nobalsošanas rezultātus.

CVK sēde notiks plkst.16 Smilšu ielā 4, Rīgā. CVK sēde būs atklāta plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Kā ziņots, saskaņā ar CVK apkopotajiem provizoriskajiem tautas nobalsošanas rezultātiem par Satversmes grozījumu pieņemšanu ir nobalsojuši 273 347 vēlētāji, bet pret grozījumu pieņemšanu bijuši 821 722 vēlētāji. Provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti liecina, ka likumprojekts «Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē» tautas nobalsošanā nav pieņemts.

Tautas nobalsošanā balsotāju sarakstos bija ierakstīts 1 098 921 vēlētājs, tautas nobalsošanā tika saņemtas 1 098 593 derīgas balsošanas zīmes. No visām derīgajām zīmēm 3524 jeb 0,32 procenti balsošanas zīmju tika atzītas par nederīgām, jo tajās vēlētāji bija atzīmējuši vai nu abas atbildes «par» un «pret», vai nevienu no atbildēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu