Atkritumu izgāztuvi Rīgā plāno pārveidot par parku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā A.Deglava ielas atkritumu izgāztuvi plāno pārveidot par parku. Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ir atbalstījusi priekšlikumu sakopt teritoriju 24 hektāru platībā jau līdz 2014.gadam, tā šovakar informēja LNT ziņas.

Rekultivācijas projekta ietvaros paredzēts pārvietot atkritumus uz teritorijas ziemeļu un centrālo daļu un ierīkot drenāžas sistēmu gruntsūdeņu savākšanai un novadīšanai. Savukārt pats atkritumu kalns tiktu pārklāts ar ūdensnecaurlaidīgu segumu un apzaļumots.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko LNT ziņām sacīja, ka šī izgāztuve bija sākusi veidoties apmēram pagājušā gadsimta 60.gados.

«70.gados to aiztaisīja ciet un te bija tāda parka zona, atpūtas dārziņ, mežs te bija un purviņi. Un Rīga diezgan tālu no šīs vietas, tāpēc tā izgāztuve bija visiem rīdziniekiem. Un rūpniecības atkritumi arī te bija klāt. 70.gados to aiztaisīja ciet, un tagad mēs skatāmies, ka tas ūdens, kas tek iekšā izgāztuvē, tek iekšā arī zemē un iet lēnām uz Daugavu. To mēs nevaram atļauties.»

Projekta kopējās izmaksas būs 2,4 miljoni latu, no kuriem Rīgas dome maksās 1,2 miljonus, bet otru pusi paredzēts segt no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļiem.

Pēc projekta pabeigšanas Lielvārdes ielu varēs pagarināt līdz Andreja Saharova ielai un tādējādi savienot Pļavniekus ar Purvciemu, kas atvieglotu arī rīdzinieku pārvietošanās iespējas.

Rīgas domes pārstāvji apliecināja, ka par atbrīvojamo zemesgabalu jau šobrīd interesējoties dažādas sporta federācijas un nākotnē te varētu veidoties, piemēram, sporta kompleksi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu