No Latvijas izraidīts Krievijas diplomāts Aleksandrs Hapilovs (64)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Latvijas izraidīts Krievijas diplomāts Aleksandrs Hapilovs. Pēc neoficiālas informācijas, viņam Latvija vairs nav pagarinājusi mūsu valsts vīzu. Pērn bija aizdomas, ka viņš gatavojis atentātu pret Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili.

Latvijas ārlietu ministrija LNT ziņām apstiprināja, ka Hapilovs atstājis Latviju, taču plašāk šo lietu nekomentē.

Arī Krievijas vēstniecība Latvijā medijiem ir apstiprinājusi, ka Hapilovs ir aizbraucis, taču noliedz, ka diplomāts ir ticis izraidīts. Viņš esot atstājis valsti tādēļ, ka pārgājis citā darbā. Vēstniecībā gan neinformēja, kas ir šis cits darbs. Rīgā Hapilovs bija atbildīgs par sakariem ar tautiešiem.

Jau ziņots, ka pērn oktobrī Latvijas medijos izskanēja ziņas, ka Hapilovs esot piedalījes atentāta plānošanā pret Gruzijas pašreizējo prezidentu. Tas noticis laikā, kad no 2000. līdz 2004.gadam Hapilovs strādājis Krievijas vēstniecībā Tbilisi. Viņš esot vervējis algotņus atentāta veikšanai. Taču pats atentāts neesot izdevies, jo noalgotie slepkavas esot iekļuvuši avārijā. Krievijas vēstniecība Rīgā kategoriski noliedza šo informāciju.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu