Bērziņš: Referendums parādīja, ka situācija valstī ir stabila

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Tā dēvētais valodas referendums skaidri parādījis, ka situācija Latvijā ir stabila, un jautājums par otras valsts valodas ieviešanu nepastāv, šodien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (V) žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

«Referendums jau skaidri parādīja, ka situācija ir stabila. Ko vēl vairāk? Tāpēc ir jāiet uz priekšu un jāstrādā,» teica Valsts prezidents.

Vienlaikus Bērziņš atzina, ka sabiedrības saliedēšana Latvijā ir nepieciešama un visi līdzekļi šī mērķa sasniegšanai ir valdības vadītāja rokās.

Valsts pirmā persona sacīja, ka viņam patlaban ir grūti vērtēt, vai sabiedrības saliedēšanas iniciatīvu jeb Labas gribas manifestu ir parakstījis pietiekams skaits cilvēku. Tāpat Bērziņš skaidri neatbildēja uz jautājumu, kas tiks darīts sabiedrības saliedēšanai pēc februāra beigām, kad beigsies manifesta parakstīšana. «Man šķiet, cilvēkiem pamatjautājums ir, lai būtu darbs un droša dzīve. Tas arī ir darbs, kas jādara,» pārliecināta valsts pirmā persona.

Arī Dombrovskis piekrita prezidenta viedoklim. «Prezidenta kungam, protams, ir taisnība. Referenduma rezultāti ir pietiekami pārliecinoši, bet ir vesela virkne pasākumu, kurus mēs varam īstenot, lai strādātu pie sabiedrības saliedētības un turpinātu situāciju uzlabot,» sacīja premjers.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka neatbalsta un neatbalstīs iniciatīvu piešķirt nepilsoņiem tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās, jo naturalizācijas process ir gana saprotams un vienkāršs, lai jebkurš Latvijas patstāvīgais iedzīvotājs to varētu īstenot.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents uzdevis divu nedēļu laikā sagatavot konkrētus priekšlikumus ar mērķi veicināt sabiedrības saliedētību.

Rezolūcija attiecas uz visām ministrijām, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, Valsts kanceleju un Sabiedrības integrācijas fondu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu