Vorens Bafets ziedo $3,4 miljardus Geitsu un paša ģimenes organizācijām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RICK WILKING / REUTERS

Amerikāņu biznesa magnāts Vorens Bafets ziedojis uzņēmuma «Berkshire Hathaway» akcijas aptuveni 3,4 miljardu ASV dolāru (2,9 miljardu eiro) vērtībā Bila un Melindas Geitsu fondam, kā arī paša ģimenes vadītajām labdarības organizācijām. Tas ir līdz šim dāsnākais ziedojums, ko veicis Bafets, vēsta aģentūra «Reuters».

Bafets ziedoja 17,7 miljonus «Berkshire Hathaway» akciju. Pirmdien vienas akcijas vērtība bija 192 ASV dolāri (163 eiro).

Lielākā daļa no tām tika ziedotas kompānijas «Microsoft» dibinātāja Bila Geitsa un viņa sievas Melindas fondam. Mazākus ziedojumus saņēma Bafeta fonds, kas nosaukts viņa pirmās sievas Sūzenas vārdā, kā arī viņa bērnu Hovarda, Sūzenas un Pītera labdarības organizācijas.

87 gadus vecais miljardieris Bafets, kurš apņēmies līdz mūža beigām izdāļāt savu bagātību, kopš 2006.gada labdarībai ziedojis vairāk nekā 30 miljardus dolāru (25,5 miljardus eiro). Bila un Melindas Geitsu fonds saņēmis apmēram 24,5 miljardus dolāru (20,9 miljardus eiro).

Pirms lielā ziedojuma izdarīšanas Bafets žurnāla «Forbes» miljardieru topā ieņēma ceturto vietu starp pasaules bagātākajiem cilvēkiem. Pirms ziedojuma Bafeta bagātība tika lēsta ap 79,2 miljardiem dolāru (67,5 miljardiem eiro).

Trīs pasaules bagātākie cilvēki ir interneta tirdzniecības giganta «Amazon» dibinātājs Džefs Bezoss, «Microsoft» dibinātājs Geitss un luksusa zīmolu grupas LVMH vadītājs Bernārs Arno.

Iespējams, ka Bafets pēc ziedojuma izdarīšanas atdos ceturtā bagātākā cilvēka titulu sociālā tīkla «Facebook» dibinātājam Markam Zakerbergam, kurš ar 78,5 miljardu dolāru (66,9 miljardu eiro) lielo bagātību pašlaik ierindojas «Forbes» topa piektajā vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu