Uzdots sagatavot priekšlikumus sabiedrības saliedēšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzdevis divu nedēļu laikā sagatavot konkrētus priekšlikumus ar mērķi veicināt sabiedrības saliedētību, TVNET informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Valdība ir gatava meklēt papildu budžeta līdzekļus

«Izvērtējot 18.februārī notikušās tautas nobalsošanas norisi un rezultātus, nepieciešama aktīva rīcība, lai veidotu laikmetīgu nacionālo identitāti un piederības sajūtu Latvijas valstij, nostiprinātu valsts valodas pozīcijas un tās vienojošo lomu sabiedrībā, kā arī novērstu divkopienu sabiedrības veidošanās riskus. Valdība ir gatava meklēt arī papildu budžeta līdzekļus, tostarp arī pārdalot ES fondu līdzekļus, lai finansētu šīs iniciatīvas,» norāda Dombrovskis.

Ar Ministru prezidenta rezolūciju institūcijām uzdots iesniegt priekšlikumus vienotas un kvalitatīvas informatīvās telpas nodrošināšanai visā Latvijā, it īpaši nacionālo plašsaziņas līdzekļu apraides nodrošināšanai pierobežas rajonos, priekšlikumus pilsoniskās programmas īstenošanai, skaidrojot valsts pamatus, Latvijas vēsturi, nacionālās un demokrātiskās vērtības un priekšlikumus valsts dotāciju piešķiršanai latviešu valodas mācību programmu īstenošanai mazākumtautībām.

Tāpat atbildīgajām institūcijām jāsniedz priekšlikumi, kā veidot un uzturēt tiešu dialogu ar mazākumtautību organizācijām, nodrošināt latviešu kultūras un izglītības pieejamību no Latvijas izbraukušo iedzīvotāju bērniem, kā arī priekšlikumi normatīvo aktu grozījumiem par referendumu ierosināšanu, organizēšanu un uzraudzību.

Tāpat Dombrovskis vēlas saņemt konkrētus priekšlikumus e-vēlēšanu sistēmas ieviešanai, kas nodrošinātu pilnvērtīgas iespējas ārvalstīs dzīvojošajiem Latvijas pilsoņiem piedalīties valstij svarīgu jautājumu lemšanā.

Institūcijām ir jāiesniedz gan konkrēti priekšlikumi par šajās jomās veicamajiem pasākumiem, gan to īstenošanai nepieciešamajiem finansējuma apjomiem, kā arī jāpiedāvā to finansēšanas avoti, tostarp izvērtējot iespējas pārdalīt ES struktūrfondu līdzekļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu