Grāmata bērniem "Ko teica Gaiļa kungs"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dzīvespriecīga un koša rakstnieces Ineses Zanderes un mākslinieces Ilzes Vītoliņas bilžu grāmata pirmsskolas vecuma bērniem – "Ko teica Gaiļa kungs".

Gaiļa kungam pieder veikaliņš, uz kuru dodas iepirkties Aitas kundze, Cūkas kundze ar visiem sivēniem un kautrīgā Zoss jaunkundze, kurai vajadzīga kāzu kleita. Bērni var ne tikai izlasīt pasaciņu un aplūkot Ilzes Vītoliņas līksmos, enerģiskos zīmējumus. Viņi var šo pasaku spēlēt kā ķīlu rotaļu, var mazā dzīvnieku valodas vārdnīciņā uzzināt, kā dzīvnieki runā citās zemēs, un var paši sarīkot Zoss jaunkundzei un Kaķa kungam skaistas kāzas. Grāmatā ir izgriežamas papīra lelles – grāmatas varoņi, tāpēc katrs var saģērbt līgavu un kāzu viesus. Bērni var uzrakstīt ielūgumu, iemācīties Gaiļa kunga apsveikuma dziesmiņu, ko komponējusi Margo (Margita Zālīte), un jautras sivēnu spēles, iezīmēt sevi lielajā kāzu bildē. Grāmata līdzinās mazam krāsainam teātrītim.

Grāmatas ilustratore, Dailes teātra kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, daudzu izcilu uzvedumu tērpu autore Dailē un Valmieras teātrī, bijusi arī animācijas māksliniece studijā „Dauka”. „Ko teica Gaiļa kungs” ir spilgta viņas debija bērnu grāmatu ilustrācijā. Grāmatas dizainu veidojusi māksliniece Ūna Laukmane.

Pasaka par Gaiļa kungu ietverta arī Jaunā Rīgas teātra izrādē bērniem „Ja tu esi sivēns”, kur to stāsta Inga Alsiņa, Varis Piņķis un Jēkabs Nīmanis.

Ineses Zanderes iepriekšējā, kopā ar mākslinieku Juri Petraškeviču veidotā bilžu grāmata „Māsa un brālis” šovasar kļuva par Jāņa Baltvilka balvas laureāti, bet 6. decembrī rakstniece par sasniegumiem bērnu literatūras žanrā saņēma kultūras ministrijas gada balvu kultūrā „Trīs brāļi”, nominācijā „Kultūra indivīda izaugsmei”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu