Riodežaneiro sagaida 2008.gadu ar maratonsvinībām pludmalē (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā četri miljoni cilvēku piedalījās 2008.gada sagaidīšanas maratonsvinībās Riodežaneiro pludmalēs. Puse no viņiem pulcējās Kopakabanas pludmalē, otrdienas rītā ziņo mediji, atsaucoties uz policijas aplēsēm.

Pēc pusnakts debesis izgaismoja 23 minūšu ilga uguņošana metropolē, kas pazīstama ar nosaukumu "Cidade Maravilhosa" jeb "Brīnišķīgā pilsēta.

Kaut arī naktī gaisa temperatūra sasniedza +35 grādus pēc Celsija skalas, cilvēki dejoja smiltīs un piepildīja piejūras avēnijas, kas bija slēgtas satiksmei.

Ap pulksten 3 naktī (plkst.5 pēc Latvijas laika) slavenās Kopakabanas pludmales divus kilometrus garajā Atlantijas avēnijā un tai tuvajā Ipanemas rajonā vēl bija desmitiem tūkstošu cilvēku. Daudzi pēc svinībām likās gulēt turpat pludmalē.

Par drošību svinību laikā rūpējās vairāk nekā 10 000 policistu, taču vakars pagāja bez nopietniem incidentiem, izņemot gadījumu, kad kāda lode rikošetā trāpīja 63 gadus vecai sievietei, ziņo mediji.

Par godu dievietei Jemanžai lielākā daļa cilvēku bija tērpušies baltās drānās un meta jūrā ziedus, lai šī afrikāņu - brazīliešu Umbandas kulta okeāna dieviete izpildītu viņu Jaungada vēlēšanās. Citi mazās koka laiviņās tai ziedoja dārgakmeņus, dzirkstošo vīnu un dārgas drēbes.

Jaungada svinībās Riodežaneiro bija ieradies rekordliels viesu skaits. Vairāk nekā 600 000 ārvalstu un pašmāju tūristu piepildīja 98% pilsētas viesnīcu numuru, ziņo tūrisma biroji.

Pilsētas varas vīri dēvē svinības Riodežaneiro, kas izmaksāja 10 miljonus reālu (5,7 miljoni dolāru - 2,7 miljoni latu) par "lielāko sarīkojumu pasaulē", taču miljoniem brazīliešu svinēja Jaungadu arī Brazīlijas finanšu galvaspilsētā Sanpaulu, kur tikai uz mūzikas šoviem pilsētas centrālajā avēnijā vien pulcējās vairāk nekā divi miljoni cilvēku.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu