Līgas Lazdiņas «Nebeidzamā pilsēta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Galerija "Istaba"

27. februārī galerijā «Istaba» atklās Līgas Lazdiņas personālizstādi «Nebeidzamā pilsēta». Izstāde ir gleznotājas kārtējais veltījums Eiropas lielpilsētai Berlīnei, kas kopš studijām Berlīnes Mākslas augstskolā kļuvusi par aizraujošu mākslinieces dzīves sastāvdaļu, galveno iedvesmas avotu un – joprojām centrālo tematiku gleznotājas darbos, informē galerijas pārstāvji.

Pilsētvides tēlojums nav vienīgais uzdevums, ko Līga Lazdiņa risina savos darbos. Tam pāri stāv interese par māksliniecei būtiskāko glezniecībā, un konkrētā pilsēta kalpo vien kā spēcīgs izaicinājums un impulss iespējai to apliecināt. Līgas gleznotie Berlīnes parki, vasaras kafejnīcas, ielas, pagalmi un nostūri ir pilni pulsējošas dzīves.

Darbs no Līgas Lazdiņas izstādes "Nebeidzamā pilsēta"
Darbs no Līgas Lazdiņas izstādes "Nebeidzamā pilsēta" Foto: Publicitātes foto / Galerija "Istaba"

Darbi ataino pilsētas daudzkrāsaino ikdienu, vairāk uzmanības vēršot uz «it kā» nejaušu kadrējumu un pilsētas nostūru ainiņām, tādējādi ļaujot pietuvināti sajust īsto pilsētas garšu. Gleznas nav iedomājamas bez cilvēka un dabas klātbūtnes tajās. Vasaras kafejnīcās vai parkos esošās figūras darbos ienes kustību un nereti ļauj nolasīt pat kādu stāstu, daba piešķir papildu dzīvīgumu un mirkļa noskaņu.

Bieži izmantotā saules gaisma padara māksliniecei tuvo izteikto gaismēnu īpaši kontrastainu.
Foto: Publicitātes foto / Galerija "Istaba"

Šī ir Līgas Lazdiņas trešā personālizstāde. Tā būs skatāma galerijā «Istaba» līdz 7. aprīlim. Izstādi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu