Rīgā sniega sega palielinājusies par septiņiem centimetriem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kopš svētdienas rīta sniega segas biezums Rīgā palielinājies no 14 līdz 21 centimetram (cm), un vietām izveidojušās augstākas kupenas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Dobelē sniega sega svētdien kļuva par 8 cm biezāka, sasniedzot 22 cm, bet pagājušajā naktī tā par trim centimetriem saruka. Skrīveros sniega krājumi diennakts laikā auguši no 13 līdz 20 cm, savukārt Daugavpilī - no 9 līdz 14 cm.

Sniega sega kļuvusi biezāka visā valstī, izņemot jūras piekrasti, kur Liepājā sniega segas biezums diennakts laikā sarucis no 12 līdz 6 cm, Ventspils ostā - no 12 līdz 10 cm.

Pirmdienas rītā Alūksni sedz vidēji 31 cm dziļš sniegs, bet valsts lielākajā daļā zemi klāj 13-23 cm bieza sniega sega.

Jau ziņots, ka šonedēļ Latvijā bieži snigs un līs, jau otrdien gaidāms jauns sniegputenis. Lietus un kūstošā sniega dēļ ceturtdien vietām iespējama zemāko vietu applūšana, un pastāv arī neliela iespēja, ka dažās Kurzemes un mazākajās Zemgales upēs, strauji paaugstinoties ūdens līmenim, var sākties ledus iešana un pali, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu