Uz Eirovīziju Baku brauks Anmary

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Sestdienas vakarā, 18. februārī Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti» par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā «Eirovīzijas» dziesmu konkursā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku cīnījās 10 dziesmas. Superfinālā iekļuva trīs, kas saņēma vislielāko skatītāju atbalstu un augstāko žūrijas vērtējumu, bet uzvaras laurus plūca Anmary ar dziesmu «Beautiful Song».

Superfinālā 3.vietā palika «Mad Show Boys» ar dziesmu «Music Thief», numur divi - Samanta Tīna & Dāvids Kalandija ar dziesmu «I Want You Back», bet 1.vietā Anmary ar Ivara Makstnieka un Rolanda Ūdra dziesmu «Beautiful Song».

Konkursa norisei līdzi varēja sekot arī LTV mājaslapā «www.ltv.lv».

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad norisināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku no 22. līdz 26. maijam. Latvijai 22.maijā būs jāsacenšas ar Melnkalnes, Islandes, Rumānijas, Albānijas, Beļģijas, Šveices, Somijas, Grieķijas, Moldovas, Kipras, Austrijas, Dānijas, Krievijas, Sanmarīno, Izraēlas, Īrijas un Ungārijas dziesmām. Finālā iekļūs tikai desmit valstu pārstāvji. Lielais fināls gaidāms 26.maijā.

Nacionālajā finālā dalībnieki sestdienas vakarā uzstājās šādā secībā:

1. «My World» (Rūta Dūduma),
2. «I Want You Back» (Samanta Tīna & Dāvids Kalandija),
3. «Disco Superfly» («PeR»),
4. «Stars Are My Family» («Triānas parks»),
5. «Celebration» (Paula Dukure),
6. «We Can Change The World» (Andris Ābelīte),
7. «Beautiful Song» (Anmary),
8. «You Are a Star» (Elizabete Zagorska),
9. «Music Thief» («Mad Show Boys»),
10. «She's a Queen» (Roberts Pētersons).

Žūrijas sastāvā bija dziedātāja Marija Naumova, kas 2002.gadā uzvarēja Eirovīzijā, dziedātāja Olga Rajecka, dziedātājs Andris Ērglis, komponists Raimonds Tiguls, muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, aktrise Sigita Jevgļevska, «Radio SWH» valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics, spēkavīrs Raimonds Bergmanis, etnomūziķe Biruta Ozoliņa un Azerbaidžānas vēstnieks Latvijā Elmans Zeinalovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu