Vona piekto reizi pēc kārtas izcīna Mazo kristāla globusu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Iepriekšējo trīs sezonu Lielā kristāla globusa kalnu slēpošanā ieguvēja Lindsija Vona no ASV sestdien piekto reizi pēc kārtas nodrošināja Mazo kristāla globusu nobrauciena disciplīnā.

Sestdien olimpiskajā Soču trasē notikušajās Pasaules kausa sacensībās nobraucienā Vona ierindojās trešajā vietā, taču ar to pietika, lai priekšlaicīgi nodrošinātu uzvaru disciplīnas kopvērtējumā.

Uzvaru sacensībās izcīnīja Marija Hefla-Rīša no Vācijas, kura par 0,43 sekundēm apsteidza pasaules čempioni Elizabetu Gērglu no Austrijas.

Vona no uzvarētājas atpalika par 0,59 sekundēm.

Vona Pasaules kausa nobrauciena disciplīnas kopvērtējumā savu tuvāko sekotāju Heflu-Rīšu apsteidz jau vairāk nekā par 200 punktiem. Šo starpību vāciete atlikušajās divās sacensībās vairs nevar likvidēt.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 1442 punktiem joprojām pārliecinoši saglabāja Vona. Viņai ar 994 punktiem seko šoreiz 12.vietā palikusī slovēniete Tina Maze, savukārt trešā ar 956 punktiem ir Hefla-Rīša.

Tikmēr vīriešu milzu slaloma sacensībās Bulgārijā sestdien uzvaru svinēja austrietis Marsels Hiršers, kurš pārliecinoši par 1,39 sekundēm apsteidza otrajā vietā palikušo Masimiljāno Blardoni no Itālijas, bet trešajā vietā 1,46 sekundes aiz uzvarētāja finišēja austrietis Marsels Matiss.

Šajās sacensībās nepiedalījās pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs Ivica Kosteličs no Horvātijas, kuram šonedēļ veikta kājas skrimšļa operācija.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 1043 punktiem saglabāja Kosteličs, bet viņam ar 973 punktiem seko sestdien nestartējušais šveicietis Beāts Foics. Savukārt trešais ar 925 punktiem ir Hiršers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu