Ar Nirvana mūziku neizdodas atpelnīt miljonus (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Kompānijai "Primary Wave", kas pirms trīs gadiem par 50 miljoniem dolāru nopirka no Kurta Kobeina atraitnes Kortnijas Lovas 50 procentus Nirvana mūzikas publicēšanas tiesību, neveicas ar ieguldīto līdzekļu atpelnīšanu.

Līdz šim "Primary Wave" par Nirvana mūziku saņēmuši tikai 2,3 miljonus. Tikai viena Nirvana dziesma "Breed" tika licencēta videospēlei "Guitar Hero" par 50 tūkstošiem dolāru, bet 13 dziesmām izsniegtas licences izmantošanai kino un televīzijas filmās par kopējo summu 480 tūkstoši dolāru.

Salīdzinājumam – par 24 "Aerosmith" dziesmu izmantošanu videospēlē "Guitar Hero" samaksāja 5 miljonus dolāru, bet grupas "Jonas Brothers" ierakstu izmantošanai tikai 2008. gadā vien tika izsniegtas 105 licences par vienu miljonu dolāru. Industrijas eksperts, ierakstu kompānijas „Sony” pārstāvis Mārtins Bandiers uzskata, ka "Primary Wave", iespējams, kļūdījušies, izdarot šo pirkumu.

"Nirvana bija tik revolucionāra grupa, ka to grūti salīdzināt ar citiem projektiem, un pasaulē ir tūkstošiem ievērojamu grupu, kas atļauj izmantot savu mūziku komerciāliem nolūkiem," izteicies Bandiers.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu