Latvijas Radio Ziņu dienesta vadīt kāro arī pieci cilvēki no redakcijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uz Latvijas Radio (LR) Ziņu dienesta vadītāja amatu pretendēs deviņi kandidāti, no kuriem pieci ir LR žurnālisti, pastāstīja LR preses sekretāre Ilze Zvaigzne. Divu pretendentu pieteikumi nav pieņemti, jo viņiem nav bijusi konkursa nolikumā prasītā pieredze mediju darbā.

Vadītāja vakancei pieteikušies pieci Ziņu dienesta darbinieki ‒ Mārtiņš Mālmeisters, Marta Cerava, Jānis Zariņš, Gusts Kikusts un Laura Dreimane. Savukārt divi pretendenti savulaik ir bijuši LR žurnālisti ‒ Kārlis Dagilis un Lauris Zvejnieks. Konkursā startē arī Pēteris Rugainis un Diāna Ļaha.

Savukārt uz nākamo konkursa kārtu netiek virzīti Jānis Mergups-Kutraitis un Jānis Krūmiņš, jo viņiem nav bijusi prasītā pieredze mediju darbā.

Jau ziņots, ka šis amats ir vakants, jo līdzšinējais Ziņu dienesta vadītājs Jānis Siksnis ir kļuvis par LR ģenerāldirektoru.

Uz otro kārtu tika virzīti tikai pretendenti, kuri bija iesnieguši visus konkursa nolikumā pieprasītos dokumentus. Konkursa dalībnieki tiks vērtēti pēc vairākiem kritērijiem, un galīgo lēmumu komisija par pretendentiem pieņems, galīgajā apspriedē balsojot.

Jaunā Ziņu dienesta vadītāja amata kandidātiem bija jāsagatavo arī vīzija par radio Ziņu dienesta darba organizāciju un perspektīvām.

Plānots, ka konkursa komisijas sastāvā strādās radio valdes loceklis Siksnis, LR1 direktore Inese Matjušonoka, Ziņu dienesta programmas «Labrīt» producents Jānis Ramāns, LR4 direktore Ilona Madesova un Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne.

Paredzams, ka pretendentu izvērtēšana notiks nākamajā ceturtdienā, 23.februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu