Slepenībā izraugās jaunās VID ēkas Mežaparkā projektētāju (137)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slepenībā tiekot izraudzīts arhitektu birojs, kas projektēs jauno Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēku Mežaparkā, šodien ziņo laikraksts "Diena". "Biroju centra Ezerparks" valdes loceklis Ilmārs Leikums skaidro, ka šāda slepenība nepieciešama, lai lieki neapgrūtinātu konkursa norisi, piemēram, ar nevajadzīgi daudziem piedāvājumiem.

"Mēs izteicām priekšlikumu tām firmām, kurām uzticamies. Mums galvenais ir funkcionalitāte, nevis arhitektoniskā vērtība. Ar šo projektu neplānojam startēt konkursos," norādīja Leikums.

Sīkāku informāciju par konkursa norisi "Dienai" neizdevās uzzināt arī no valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), kas ir līdzīpašniece firmā "Biroju centrs Ezerparks" (31,50%) un kuru valdība pērn martā pilnvaroja veikt visas nepieciešamās darbības VID ēkas būvēšanai.

Kontrolpakete firmā "Biroju centrs Ezerparks" pieder bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra (LPP/LC) vadītajai firmai "Mežaparks SPV".

Kā šodien vēsta "Diena", VNĪ uzņēmumā ieguldīja 3,2 miljonus latu, bet SIA "Mežaparks SPV" trīs hektārus lielu zemesgabalu, kas 2008.gadā novērtēts par 8 miljoniem latu.

VNĪ preses pārstāve Daiga Laukšteina laikrakstam ieteica visus jautājumus uzdot privātajiem investoriem. VNĪ atteicās arī izsniegt firmas "Biroju centra Ezerparks" dibināšanas līgumu, kas pēc abu pušu vienošanās esot konfidenciāls.

Apzvanot arhitektu birojus, "Dienai" izdevās atrast tikai vienu pretendentu - firmu "Nams". Veiksminieku lokā nebija iekļuvuši tādi arhitektūras smagsvari kā Andis Sīlis, Andrejs Ģelzis, Zane Kalinka, Andris Kronbergs u.c. No arhitektu atbildēm bija noprotams, ka interese pašreizējos krīzes apstākļos par šādu projektu būtu bijusi milzīga.

Kā ziņots, 2008.gada 27.maijā tika parakstīts dalībnieku līgums starp VNĪ un SIA "Mežaparks SPV", saskaņā ar kuru jaunā VID ēka Mežaparkā ir jāuzbūvē 41 mēneša laikā, savulaik vēstīja raidījums "Nekā personīga".

Plānots, ka jaunās VID administratīvās ēkas platība būs ap 47 000 kvadrātmetru.

Būvdarbu ģenerāluzņēmējs tiks noteikts konkursa kārtībā, izvēloties saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu.

Jaunais VID administratīvās ēkas komplekss Mežaparka teritorijā varētu izmaksāt aptuveni 100 miljonus eiro jeb 70 miljonus latu, iepriekš rakstīja laikraksts "Dienas bizness".

Komentāri (137)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu