Pet Shop Boys «Yes» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Vairāku «Grammy» nominanti un mūzikas balvu ieguvēji, elektroniskās/pop mūzikas duets no Anglijas «Pet Shop Boys» šodien klajā laiž jaunu, 17. studijas albumu «Yes».

Pet Shop Boys "Yes"

(Parlophone)

10/12

Par šo popmūzikas žanra vienu no stabilākajām un kvalitatīvākajām vērtībām rakstīts un stāstīts gana daudz, galu galā abi "Pet Shop Boys" ilggadējie nemainīgie dalībnieki Nīls Tenants (Neil Tennant) un Kriss Lovs (Chris Lowe) Rīgā viesojušies jau divreiz - 2000. un 2007. gadā, sniedzot lieliskas popmūzikas koncerta paraugstundas.

Jaunais albums, kas seko mazliet satīriskajam 2006. gada , ir 100% tīrs "Pet Shop Boys", proti, melodisks, labskanīgs, gaumīgs, neuzbāzīgs popmūzikas ieraksts. Atšķirībā no "Fundamental", kurā starp tradicionāliem radiosingliem ("I"m With Stupid", "Minimal") tika iestrādāti dažādi ambienti un mazliet eksperimentālāki skaņdarbi (acīmredzot tolaik aktuālā skaņu celiņa "Battleship Potemkin" iespaidā), jaunais ieraksts ir daudz ritmiskāks un "hitīgāks". Protams, arī šeit ir atrodamas dažas liriskas un apcerīgas atkāpes, piemēram, plati noslēdzošais "Legacy" (šajā skaņdarbā stīgas aranžējis Ouvens Pallets (Owen Pallett) no "Final Fantasy") vai 2009. gada "Being Boring" prototips "King Of Rome", taču kopumā šis ir dinamisks, viegli uztverams, vienlaikus smalks popmūzikas meistardarbs.

Albumā kā viesmākslinieks piedalās sens Tenanta un Louva draugs (sadarbība projektā "Electronic"), bijušais "The Smiths", esošais "The Cribs" ģitārists Džonijs Marrs (Johnny Marr). Marra nekļūdīgi atpazīstamā ģitāra organiski iekļaujas Louva radītajā elektroniskajā ritmu pasaulē, radot vienu no, manuprāt, skaistākajiem pēdējo gadu popmūzikas skaņdarbiem "Did You See Me Coming?" (skat. audio).

Pet Shop Boys "Yes"
Pet Shop Boys "Yes" Foto: Publicitātes foto

Pirmais singls "Love Etc." (skat. video), kas tautās palaists jau 16. martā, tapis, sadarbojoties ar pieprasīto producentu grupu "Xenomania", ko 1990. gadu beigās izveidojis vīrs vārdā Braiens Higinss (Brian Higgins). Higinss ir arī trīs dziesmu "Love etc", "More than a dream" un "The way it used to be" līdzautors. Skaņdarbā "All over the world" vīri izmanto Pētera Čaikovska mūzikas semplu, savukārt Ouvena Palleta 1960. gadu retropopa stilistikā ieturētie stīgu aranžējumi (raksturīgi viņa sadarbībai ar "The Last Shadow Puppets") dziesmu "Beautiful People" padara īpaši skanīgu.

Melodiskais "Vulnerable" varētu būt 2009. gada "Getting Away with It" ("Electronic"), savukārt "Pandemonium" - šā gada versija par 1993. gada "Can You Forgive Her?".

"Pet Shop Boys" cienītājiem šī būs lieliska muzikāla dāvana. Labākais grupas albums kopš 1993. gada "Very".

Izdošanas datums - 23.03.2009.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu