Keramiķes Lauras Sarkanes personālizstāde «Māsas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 16.februāra Rīgas Porcelāna muzejā skatāmi mākslinieces Lauras Sarkanes jaunākie darbi - izstāde «Māsas», informē muzeja pārstāvji.

Māksliniece piedalījusies vairākos starptautiskos projektos un izstādēs. 2011. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi maģistra grādu keramikā un pašlaik papildina radošo pieredzi Rumānijā, Bukarestes Nacionālās mākslas universitātē.

Laura Sarkane izkopusi smalko un ažūro porcelāna diegu tehnoloģiju, kas ļauj panākt īpašu vieglumu, veidojot figūras un tēlus. Par izvēlēto izstādes tēmu māksliniece saka: «Māsa - tā esmu otra es. Māsa ir viens no vissievišķīgākajiem personības spoguļiem vai pat, uzdrīkstēšos teikt, simboliem.

Mēs esam kā princeses, draudzenes un sāncenses.

Mūsu kopējās domas, pārdzīvojumi un jūtas rada neredzamu sievišķīga mīļuma pavedienu, ar ko apskaut pat tālumā vai pagātnē esošas māsas. Sievietes – māsas būtība ir ļoti skaista un daudzkrāsaina dvēselisku saišu forma, ko steigā reizēm piemirstas ievērot un novērtēt.»

Izstāde skatāma līdz 18. martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu