Šlesers pārliecināts, ka Ņujorkā ir Blumbergs, Maskavā - Lužkovs, bet Rīgā būs Šlesers (1349)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partijas LPP/LC līderis, bijušais satiksmes ministrs, patlaban Saeimas deputāts Ainārs Šlesers gatavojas kļūt par Rīgas mēru 6.jūnijā notiekošajās pašvaldību vēlēšanās.

"Pēc 6.jūnija, kad es kļūšu par mēru, lielā politika valstī mainīsies. Rīgai būs nozīmīgākā loma, un tā ietekmēs politiku tā kā nekad iepriekš. Rīgas potenciāls netiek izmantots. Ņujorkā ir [Maikls] Blumbergs, Maskavā - [Jurijs] Lužkovs, bet Rīgā būs Šlesers," intervijā laikrakstam "Biznes&Baltija" sola politiķis.

Viņš ir pārliecināts, ka kļūs par Rīgas mēru, un jau iezīmē, ko iecerējis darīt šajā amatā. "Ekonomika iet uz leju, bezdarbs sasniegs 20%. Man ir liela pieredze uzņēmējdarbībā 90.gadu vidū - kad bija finanšu krīze, es piesaistīju simtiem miljonu investīcijas, es zinu, kā piesaistīt privāto kapitālu. Es māku to darīt. Laikā, kad biju Satiksmes ministrijā, viss attīstījās - dzelzceļš, lidosta, osta. Bet citās nozarēs bija sabrukums un šausmas. Mans uzdevums - 6.jūnijā uzvarēt vēlēšanās, un visi 60 Rīgas deputāti pie manis strādās. Es viņus piespiedīšu strādāt."

Kā norāda Šlesers, Rīgā ir koncentrētas divas trešdaļas valsts ekonomikas, tomēr patlaban galvaspilsētā neesot gudras vadības un līdera.

Kā skaidro Šlesers, viņš tiek kritizēts, jo kaut ko dara. "Vislabākais veids, kā izvairīties no kritikas, būtu neko nedarīt," uzsver bijušais satiksmes ministrs, atzīstot, ka iepriekšējā darbībā ir pieļāvis kļūdas, tomēr neatklājot - kādas. "Katrs cilvēks kļūdās. Bet pēc būtības es vienmēr uzstādīju mērķi un bieži to sasniedzu. Es māku piecelties un iet tālāk, kamēr citi, kad nokrīt, pazūd."

Šlesers noraida baumas, ka pret viņu sākts kriminālprocess. "Tās visas ir muļķības. Kas attiecas uz lidostu - jā, tur rok, bet es esmu gatavs atbildēt par visu, kas notika lidostā. Ņemiet vērā, ka viss, kas notiks līdz 6.jūnijam, ir politisks pasūtījums," apgalvo politiķis.

Jautāts, vai gaida kompromatu pret sevi, Šlesers uzsver, ka ilgi darbojas politikā un ir piedzīvojis daudz ko. "Vienmēr priekšvēlēšanu laikā cilvēki kaut ko izdomā. Bet es ceru, ka cilvēki ir sapratuši - ja pret Šleseru būtu nopietns kompromats, tas jau sen būtu publiskots. Pārmet, ka esmu novedis Rīgas lidostu līdz bankrotam, tomēr pie mums nezin kāpēc pasažieru plūsma pieaug, kamēr Lietuvā jau samazinājusies par 50%, bet Igaunijā - par 40%," skaidro bijušais satiksmes ministrs.

Komentāri (1349)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu