Deputātu saimi papildina pensionārs, uzņēmējs un ķirurgs (41)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Deputātu saimi papildinājis pensionārs, ķirurgs un uzņēmējs. Saeimā darbu sākuši trīs jauni deputāti. Viņi stājušies to "Jaunā laika" tautas kalpu vietā, kas tagad strādā jaunajā valdībā. Darbam parlamentā pievērsušies arī bijušie ministri.

Saeimā ienākušas jaunas sejas. Jaunie deputāti šodien svinīgi solīja godprātīgi strādāt tautas labā.

Jaunā laika deputāts Guntis Bērziņš ir pensionārs. Par viņa jaunajiem kolēģiem šorīt kļuva arī Madonas slimnīcas ķirurgs Igors Aleksandrovs un uzņēmējs Madars Lasmanis. Viņš cer, ka darbs Saeimā ļaus palīdzēt uzņēmējiem.

Madars Lasmanis, Saeimas deputāts (JL): "Varbūt politiķim ar uzņēmējdarbības iemaņām radīsies tomēr kāda gaišāka doma un spēs kolēģus pārliecināt, lai nāktu likumprojekti, likumi un lēmumi no valsts, kas uzlabotu uzņēmējdarbības vidi."

Līdz ar valdības maiņu Saeimā ir nonākuši arī vairāki bijušie ministri. Galvenokārt no LPP/LC. Par deputātu ir kļuvis arī bijušais premjerministrs Ivars Godmanis.

Ekspremjers šobrīd vēl atpūšas, bet deputāta krēslā jau ir sēdies Ainārs Šlesers. Taču ne uz ilgu laiku - līdz pašvaldību vēlēšanām, viņš saka.

Ainārs Šlesers: "Jebkurā gadījumā es Saeimā atradīšos tikai līdz 6. jūnijam. Pēc tam mans mērķis ir kā Rīgas mēram attīstīt Rīgas pilsētu, un es to skaidri arī esmu definējis. Tā ka mana atrašanās Saeimā būs īslaicīga, ne vēlāk par 6. jūniju."

Ainars Šlesers tagad strādā kopā ar savu dzīvesbiedri Inesi. Viņi abi kopā gan nesēž.

Inese Šlesere: "Es nezinu. Mēs pat neesam par šo jautājumu izvērtuši debates. Viņš apsēdās tur, kur sēdēja tas Dainis Turlais."

Nākamnedēļ deputāta mandātu plāno atjaunot Šlesera partijas biedrs, bijušais ministrs Ainars Baštiks, bet darbu šodien jau sāka bijušais finanšu ministrs Atis Slakteris, lai turpinātu iesākto finanšu jomā.

Atis Slakteris: "Daudz darāmā, un liela atbildība gulsies tieši uz Saeimu."

Jaunā laika nākšana pie varas ieviesusi izmaiņas arī Saeimas amatos. Partijas vadītāja Solvita Āboltiņa turpmāk darbosies parlamenta prezidijā. Viņa ievēlēta par Saeimas priekšsēdētāja biedri, nomainot Karinu Pētersoni no Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa".

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu