Uzturs pavasara mēnešos (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pavasarī, kad bieži vien izjūtam nogurumu, miegainību un sliktu garastāvokli, īpaša uzmanība jāpievērš uzturam.

Lai arī tuvojas vasara un daudziem no mums rodas vēlme savest kārtībā savu figūru, pavasaris nav labākais gada laiks, kad ierobežot sevi ar stingrām diētām. Tas nenozīmē, ka pavasarī ir jāēd vairāk. Tas nozīmē, ka maksimāla uzmanība ir jāpievērš tam, lai organisms atjaunotu savus vitamīnu un minerālvielu krājumus.

Tam palīdzēs netreknas dārzeņu zupas - tās satur ievērojamu daudzumu organismam šai laikā tik ļoti nepieciešamo vielu.

Pavasara nogurumu pārvarēt palīdzēs rieksti, ķirbju sēklas, svaigu kāpostu un burkānu salāti (vienkārši, bez majonēzes vai krējuma pievienošanas), skābēti kāposti, piena produkti, augu eļļa, sēnes, zaļā tēja.

Tādus saldumus kā konfektes, pīrāgi un kūkas ieteicams aizstāt ar pagājušās sezonas saldētām ogām, žāvētiem augļiem, medu. Saldētās ogās gan nebūs tik daudz vērtīgu vielu kā svaigās, taču tas joprojām būs vērtīgāk figūrai un veselībai, nekā našķoties ar kulinārijas brīnumiem, kas ievērojamā daudzumā nesatur ne vitamīnus ne minerālvielas, bet ir bagāti ar cukuru, taukiem un holesterīnu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu