SCP: Atbildība par izšķērdētajiem miljoniem Dienvidu tilta celtniecībā jāuzņemas Rīgas domes vadībai (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Sabiedrība citai politikai" (SCP) pieprasa tiesībaizsardzības iestādēm rūpīgi izmeklēt Rīgas domes atbildīgo amatpersonu rīcību, nesaimnieciski rīkojoties ar pašvaldības līdzekļiem Dienvidu tilta celtniecības procesā, ko revīzijā atklājusi Valsts kontrole (VK). SCP uzskata, ka politiska atbildība par līdzekļu izšķērdēšanu Dienvidu tilta celtniecības laikā jāuzņemas Rīgas domes valdošajai koalīcijai, TVNET informēja "Sabiedrības citai politikai" preses sekretārs Kaspars Funts.

"VK ir atklājusi būtiskus pārkāpumus Dienvidu tilta celtniecības finansēšanā, un ir acīm redzami, ka Rīgas domē notikusi negodprātīga rīcība ar pašvaldības līdzekļiem. Ir skaidrs, ka aiz tā stāv konkrētas Rīgas domes amatpersonas un konkrēti lēmumi, uz kuru pamata notikusi nesaimnieciska rīcība ar pašvaldības līdzekļiem un uzcelts viens no dārgākajiem tiltiem pasaulē. Nenoliedzami par to ir atbildīga gan iepriekšējā Rīgas domes vadība, gan pašreizējā Rīgas domes valdošā koalīcija. Šobrīd vairāk nekā nesaprotami izskatās Rīgas mēra Jāņa Birka mēģinājumi noņemt no sevis atbildību par Dienvidu tilta būvniecībā notikušo," uzsver SCP Rīgas nodaļas vadītājs Edgars Ivanovs.

Edgars Ivanovs arī norāda, ka bažas rada Rīgas domes uzstājīgie un neargumentētie apgalvojumi, ka VK secinājumi esot nepamatoti. "Tiesībaizsardzības iestādēm nekavējoties jāsāk VK atklāto pārkāpumu izmeklēšana, lai sauktu pie atbildības vainīgās amatpersonas, kas atbildīgas par Dienvidu tilta celtniecības projekta vadību, finansējuma piesaistīšanu un citiem jautājumiem," saka Edgars Ivanovs.

SCP norāda, ka, izvērtējot Rīgas domes amatpersonu iespējami prettiesisko rīcību, nedrīkst palikt bez ievērības Finanšu ministrijas pārraudzībā esošā Iepirkuma uzraudzības biroja amatpersonu pienākumu izpilde uzraudzīt pasūtītāju un sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju veikto iepirkuma procedūru atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, kā arī izvērtēt iepirkuma procedūru tiesiskumu un sniegt attiecīgus atzinumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu