Kūdra pārtop skulptūrās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta Video

Ierasto priekšstatu par kūdru kā dārzkopības un kurināmo materiālu lauzuši 12 mākslinieki, radot savdabīgas kūdras skulptūras. Projekts tapis sadarbībā ar uzņēmumu, kas šo materiālu pārstrādā un cer, ka nākotnē to varētu tirgot arī kā dekoratīvu materiālu. Kinoteātrī «Splendid Palace» no 12.februāra apskatāmie darbi tapuši, māksliniekiem kūdru burtiski noliekot priekšā vasaras plenēra laikā. Projekta autori cer, ka mākslas darbi un to materiāls raisīs starptautisku interesi.

Projektā apvienotas dažādas mākslas nozares - tēlniecība, kino un literatūra.

Projekts «12 sculptures from 12 artists for 12 months» veltīts netradicionālām mūsdienu mākslas izpausmes formām Latvijā. Tā centrā ir Latvijā visiem labi zināmais un plaši pieejamais materiāls - kūdra, no kuras tapuši 12 mākslinieku veidoti darbi.

Izstādē ar saviem darbiem piedalās Līga Jukša, Māris Upzars, Elga Grīnvalde, Matiass Jansons, Dmitrijs Lavrentjevs, Mārtiņš Čivlis, Edgars Ameriks, Roberts Jansons, Jānis Jēkabsons, Rudīte Jēkabsone, Kristaps Strauts, Kalvis Zālītis, Natālija Demošova un Leonīds Medvedjevskis no Baltkrievijas, kā arī Verners Lazdāns un Natālija Bessonova.

Mākslas darbu tapšanā izmantotā kūdra tika iegūta Kaigu purvā, kurš atrodas Zemgalē, Jelgavas novada Līvbērzes pagastā. Vēlāk kūdra tika sagatavota tā, lai būtu piemērota skulptūru veidošanai. Katrs no 12 māksliniekiem 12 stundas strādāja ar vienādu apjomu kūdras. Vienādi bija arī materiāla apstrādes nosacījumi. Darbi tika veidoti pērn plenērā Bauskā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu