Sniega sega Ventspilī kļuvusi par 11 cm biezāka

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc svētdienas spēcīgā sniegputeņa sniega segas vidējais augstums Ventspilī palielinājies no 5 līdz 16 centimetriem (cm), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Svētdien daudz sniga arī citviet Kurzemes rietumos, tomēr spēcīgā puteņa dēļ Liepājas novērojumu stacijā tika konstatēta sniega biezuma samazināšanās no 9 līdz 6 cm, savukārt pēc snigšanas pagājušajā naktī sniega segas vidējais augstums šajā apkaimē sasniedzis 10 cm.

Stendē sniega krājumi palielinājušies no 8 līdz 13 cm, Mērsragā - no 8 līdz 11 cm. Arī Rīgas centrā sniega sega pēdējās diennakts laikā kļuvusi par trim centimetriem biezāka un pirmdienas rītā galvaspilsētu klāj vidēji 12 cm dziļš sniegs.

Citviet valstī sniega segas biezums audzis vidēji par 1-2 cm, bet valsts austrumos tas daudzviet saglabājas nemainīgs. Dziļākais sniegs aizvien sedz Alūksni - 29 cm, aptuveni tikpat daudz sniega ir arī Siguldā. Valsts lielāko daļu klāj 10-20 cm bieza sniega kārta.

Gaisa temperatūra plkst.8 LVĢMC novērojumu tīklā bija no 0..-1 grāda Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī līdz -15 grādiem Daugavpilī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu