Televīzijas nevar sadalīt šovu dalībniekus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Krietna neskaidrība ir par grupas «Triānas parks» un dziedātāja Roberta Pētersona uzstāšanos Eirovīzijas nacionālajā atlasē. Šo mūziķu fona vokālistiem - šova «OKartes skatuve» dalībniekiem Antrai Stafeckai un Mārtiņam Ruskim liegta iespēja piedalīties «Eirodziesmas 2012» finālā.

Jau 18. februārī Ventspilī tiks noskaidrota tā dziesma, kas Latviju pārstāvēs 2012. gada Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Baku. Taču diviem «Eirodziesmas 2012» dalībniekiem – grupai «Triānas parks» un dziedātājam Robertam Pētersonam – nu var izjukt jau iepriekš sagatavotie priekšnesumi.

Arī Robertam Pētersonam, kura priekšnesumu ar savu dziedājumu paspilgtināja pašreizējais "Okartes skatuves" dalībnieks Mārtiņš Ruskis, "Eirovīzijas" finālā var nākties palikt bez fona vokālista
Arī Robertam Pētersonam, kura priekšnesumu ar savu dziedājumu paspilgtināja pašreizējais "Okartes skatuves" dalībnieks Mārtiņš Ruskis, "Eirovīzijas" finālā var nākties palikt bez fona vokālista Foto: TVNET

«Eirodziesmas 2012» pusfinālā grupas «Triānas parks» dziesmā «Stars Are My Family» fona vokālistes ir Antra Stafecka un Zane Briška. Savukārt ventspilnieka Roberta Pētersona priekšnesumu «She's A Queen» ar savu spēcīgo vokālu paspilgtināja Mārtiņš Ruskis.

Taču Antrai Stafeckai un Mārtiņam Ruskim liegta iespēja piedalīties «Eirodziesmas 2012» finālā, jo viņi ir šova «OKartes skatuve» dalībnieki.

«OKartes skatuves» veidotāji nolēmuši, ka šova dalībniekiem nav nepieciešamības piedalīties «Eirodziesmā 2012». Sarunā ar portālu «kasjauns.lv» šova galvenais producents Niks Volmārs atklāj, ka Antrai un Mārtiņam šobrīd primārais ir dalība LNT šovā, turklāt viņi Eirovīzijā nestartē kā solisti, bet gan kā fona dziedātāji.

Šova "Okartes skatuve" dalībniece Antra Stafecka
Šova "Okartes skatuve" dalībniece Antra Stafecka Foto: TVNET
Mārtiņš Ruskis
Mārtiņš Ruskis Foto: TVNET

«Konsultējoties ar mūzikas ekspertiem, esam secinājuši, ka «Triānas parka» un Roberta Pētersona priekšnesumi neko nezaudē bez Antras un Mārtiņa. Abi «OKartes skatuves» dalībnieki Eirovīzijas priekšnesumos atrodas pustumsā, tādēļ TV skatītāji viņus nemaz īsti nevar saskatīt. Skatītāji jau nebalso par fona vokālistiem, bet gan par dziesmu un solistu, kas to izpilda,» skaidrojis Niks Volmārs.

Tiesa, mūziķi, kuri savus priekšnesumus gatavojuši mēnešiem ilgi un nedēļu pirms «Eirovīzijas» nevar atrast citus fona vokālistus, nolēmuši cīnīties. Piemēram, grupas «Triānas parks» soliste Agnese Rakovska, nebūdama mierā, ka draud izjukt viņas priekšnesums, aicināja Latvijas Televīzijas vadību un Eirovīzijas Nacionālās atlases fināla rīkotājus padomāt par sarunām ar LNT vadību, lai «Triānas parka» un Pētersona priekšnesumos tomēr ļautu piedalīties «OKartes skatuves» dalībniekiem Antrai Stafeckai un Mārtiņam Ruskim.

Kā sarunā ar portālu TVNET skaidroja «Eirovīzijas» producents Aigars Dinsbergs, par to, kā rīkoties šajā situācijā, jālemj abiem finālistiem - t.i., «Triānas parkam» un Robertam Pētersonam. «LTV ģenerāldirektors Edgars Kots ir lūdzis abiem uzrakstīt oficiālu pieprasījumu par šo situāciju, taču atgādināšu, ka

gan Antra, gan Mārtiņš noteikti ar LNT ir parakstījuši līgumu, kas abiem uzliek konkrētus pienākumus un saistības.

Latvijas televīzijas kompetencē nav likt citai telekompānijai mainīt sava šova nosacījumus. Mēs varam aicināt, bet neko nevaram pieprasīt,» uzsvēra Dinsbergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu