KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu saistībā ar Gudeles zemeņu torti (167)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs lūdzis sākt kriminālvajāšanu pret divām Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta (ĪUMEPLS) amatpersonām par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu saistībā ar bijušās ministres Inas Gudeles dzimšanas dienas svinībām.

Izmeklēšanas ietvaros iegūtā informācija dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka ĪUMEPLS amatpersonas 2007.gada vasarā organizējušas ministres personisko svinību apmaksu, šim nolūkam izlietojot semināra rīkošanai paredzētos valsts budžeta līdzekļus 790 latu apmērā.

Tādējādi valsts amatpersonas veikušas tīšas darbības, ar kurām radījušas būtisku kaitējumu valsts interesēm, nodarot mantisku zaudējumu, kā arī graujot iestādes prestižu un uzticību labas pārvaldības principiem.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina saukt pie kriminālatbildības abas ĪUMEPLS amatpersonas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu (Krimināllikuma 318.panta pirmā daļa).

Komentāri (167)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu