Krievijas rūpnieku un uzņēmēju savienības priekšsēdētājs kritizē jauno prāvu pret Hodorkovski (14)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: newsru.com

Krievijas rūpnieku un uzņēmēju savienības priekšsēdētājs Aleksandrs Šohins izteicis asu kritiku par likvidētās enerģētikas kompānijas "Jukos" bijušā valdes priekšsēdētāja Mihaila Hodorkovska jauno tiesas prāvu, vēsta radiostacija "Eho Moskvi".

Jaunās apsūdzības pret Hodorkovski izraisa apmulsumu, paziņoja Šohins.

"Ja cilvēks ir notiesāts par nodokļu nemaksāšanu, kā viņu var tiesāt par kaut tā nozagšanu, par ko viņš nav maksājis nodokļus?" intervijā valsts telekanālā RTR vaicāja Šohins. "Vai nu pirmajai lietai ir jāizjūk, vai arī otrajai nav pamata."

Hodorkovskim un viņa partnerim Platonam Ļebedevam izvirzītas jaunas apsūdzības par svešas mantas zādzību lielos apmēros un naudas atmazgāšanu 896 miljardu rubļu (13,89 miljardu latu) apmērā laika posmā no 1998. līdz 2003.gadam.

Viņu advokāti jaunās apsūdzības nodēvējuši par anekdotisku safabricējumu un Kremļa mēģinājumu nepieļaut uzņēmēju atbrīvošanu tuvākajos gados.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu