Persijas līča valstis izraida Sīrijas vēstniekus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visas sešas Persijas līča arābu valstu sadarbības padomes dalībnieces ‒ Apvienotie Arābu Emirāti, Bahreina, Katara, Kuveita, Omāna un Saūda Arābija ‒ izlēmušas izraidīt no savas teritorijas Sīrijas vēstniekus, kā arī atsaukt savus vēstniekus Damaskā saistībā ar civiliedzīvotāju masu slepkavībām Sīrijā, teikts padomes valstu otrdien izplatītajā kopīgajā paziņojumā.

«Dalībvalstis nolēmušas atsaukt savus vēstniekus no Sīrijas un pieprasa visiem Sīrijas režīma vēstniekiem nekavējoties atstāt šīs valstis,» teikts Persijas līča arābu valstu sadarbības padomes paziņojumā.

Tajā norādīts, ka «viņiem nav jēgas palikt pēc tam, kad Sīrijas režīms ir noraidījis visus centienus un pārtraucis visus godīgos arābu valstu pūliņus atrisināt krīzi un pārtraukt asinsizliešanu».

Paziņojumā Persijas līča valstis nosoda «neapbruņotu Sīrijas iedzīvotāju masu slepkavības» jau gandrīz 11 mēnešu ilgajā vardarbībā, kas izcēlusies, režīmam mēģinot apspiest pret prezidentu Bašaru al Asadu vērstos protestus.

Persijas līča arābu valstu sadarbības padome «ar skumjām un dusmām seko līdzi pieaugošajām slepkavībām un vardarbībai Sīrijā, kad šaušalīgos noziegumos, ko nevar saukt citādi kā vien par masu slaktiņu, nesaudzē bērnus, vecus cilvēkus vai sievietes».

Padome aicināja pārējās arābu valstis nākamnedēļ Arābu līgas sanāksmē pieņemt «visus izlēmīgos pasākumus, lai reaģētu uz šo briesmīgo saasinājumu pret Sīrijas tautu».

Persijas līča arābu valstu sadarbības padome paziņojumu izplatīja pēc tam, kad otrdien no Sīrijas savus vēstniekus bija atsaukušas Francija, Itālija Spānija un Nīderlande, kas sekoja Lielbritānijai un Beļģijai, kas jau pirmdien atsauca savus vēstniekus uz konsultācijām, bet ASV drošības apsvērumu dēļ pilnībā slēdza savu vēstniecību Damaskā un evakuēja visus darbiniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu