Vai Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca atlaidīs 400 vai 600 cilvēkus?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gada sākumā Daugavpili pāršalca vēsts, ka marta sākumā Lokomotīvju remonta rūpnīcā (LRR) plānots atlaist 600 cilvēkus, jo uzņēmumam ir pasūtījumi tikai pirmajam ceturksnim.

Taču joprojām turpinās sarunas ar Krievijas un Baltkrievijas uzņēmumu pārstāvjiem, un, ja to iznākums būs labvēlīgs, LRR saņems pasūtījumus un nebūs jāatlaiž vairāk nekā puse uzņēmuma darbinieku.

LRR vadība šo jautājumu pagaidām nekomentē un neinformē, vai ir parakstītas jaunas vienošanās un vai izdosies izvairīties no tik liela darbinieku skaita atlaišanas. Plašsaziņas līdzekļos laiku pa laikam pavīd informācija, ka tiks atlaisti nevis 600, bet 400 cilvēku. Kā informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā, 4. martā no LRR administrācijas nebija saņemta informācija par atlaižamo darbinieku skaita izmaiņām.

Saskaņā ar 2008. gada atskaiti, Lokomotīvju remonta rūpnīca darba apjomu izpildījusi par 18,5 miljoniem latu (par 7 miljoniem vairāk nekā 2007. gadā), t.sk. gandrīz par 13 miljoniem latu ir veikts lokomotīvju sekciju remonts. Vislielākie pasūtījumi izpildīti Krievijai – 5,6 miljoni, Igaunijai un Latvijai – 2 miljoni, Uzbekistānai – 1,6 miljoni latu.

Pērn Baltkrievija nebija starp lielākajiem partneriem, tās pasūtījumi izpildīti par 142 000 latu. Kā situācija mainīsies šogad, noskaidrosies sarunās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu