«Summer Sound Liepāja» atklāj vēl dažus mūziķus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: summersound.lv

«Summer Sound Liepāja 2012» (SSL) rīkotāji turpina izziņot šīs vasaras festivālā gaidāmos māksliniekus. Pagājušajā pirmdienā izziņotajiem Gacho, «Sulk», «Colours Of Bubbles» un Fēliksam Ķiģelim pievienojas «French Films», «Elephants From Neptune» un «STandART», informē Kristofers Knesis, festivāla «Summer Sound Liepāja 2012» organizatoru pārstāvis.

«French Films» ir indīroka kvintets no Somijas. «French Films» mūzika bieži raksturota kā saulaina sērfroka un jaunā viļņa sajaukums. Dibināta 2010. gadā, grupa augšupielādēja pāris dziesmas savā «MySpace» lapā, kas somiem izpelnījās pozitīvas atsauksmes visā pasaulē. Tā paša gada novembrī, ierakstu kompānijas «Gaea Records» paspārnē «French Films» izdeva pirmo miniplati «Golden Sea», bet pagājušā gada septembrī dienasgaismu ieraudzīja «French Films» debijas albums «Imaginary Future». «French Films» paguvuši uzstāties arī Eiropas mūzikas konferencēs «Eurosonic Noorderslag» un «Tallinn Music Week», kas somiem pavērušas durvis uz vairākiem Eiropas festivāliem, tostarp SSL.

Turpinot pašmāju publiku iepazīstināt ar kaimiņvalstu mūziku, SSL rīkotājiem ir prieks paziņot, ka festivālā uzstāsies vienmēr mainīgie un neparedzamie «Elephants From Neptune» no Igaunijas. Rokgrupa, kura samērā nesen iekarojusi Igaunijas underground mūzikas vidi, jau saņēmusi labas atsauksmes, kā no kritiķiem, tā faniem. Grupa, kuru salīdzina ar «Queens Of The Stone Age», «Foo Fighters» un Prince, cer savu debijas albumu izdot 2012. gada pirmajā pusē - pirmo singlu ziloņi sola jau nākammēnes. Pērn «Elephants From Neptune» pilnībā izpārdotā koncertā Tallinā iesildīja «Kaiser Chiefs».

Uz vienas no skatuvēm kāps arī pašmāju tumšie elektroniķi «STandART» - 2002. gadā Jelgavā dibinātā grupa izdevusi divus albumus un virkni maksisinglu. «STandART» pirmais pilna garuma studijas albums Australia 2007. gadā tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai kategorijā Labākā Debija, kā arī izpelnījās atzinību un pozitīvus vērtējumus no ārvalstu dīdžejiem un mūzikas izdevumiem, kas vairākkārt uzsvēruši, ka, lai gan «STandART» ieturētais mūzikas virziens ir skaidrs, grupai tomēr izdodas panākt īpašu skanējumu.

«Summer Sound Liepāja» vārti šovasar vērsies vaļā 6.jūlijā, piecos pēcpusdienā, un festivāls notiks līdz 8.jūlija rītam. Biļetes pieejamas visās Biļešu Servisa kasēs jau šobrīd.

www.summersound.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu