Sareika un Osokins koncertā «Neaizmirstamas satikšanās»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16.februārī plkst.19 pirmo reizi uz Lielās Ģildes skatuves uzstāsies duets - prestižā Beļģijas Karalienes Elizabetes konkursa laureāti un Lielās mūzikas balvas ieguvēji - vijolniece Vineta Sareika un pianists Andrejs Osokins, informē koncerta organizatori.

Koncerta programmā skanēs Eiropas mūzikas šedevri: Bēthovena traģiskā «Apassionata», divi apburoši Lista «Mīlas sapņojumi» un «Pirmais Mefisto valsis», Prokofjeva dramatiskā 1. vijoļsonāte un Ravēla izsmalcinātā «Čigāniete».

Tā būs patiesi neaizmirstama Andreja un Vinetas, klavieru un vijoles, mūziķu un Rīgas koncertpublikas satikšanās.

[b:]Andrejs Osokins šobrīd vada aktīvu koncertdzīvi Londonā un Francijā. Rīgā viņš uzstāsies pēc vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma. Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas absolvents un vairāku konkursu laureāts atzīst: «Ir brīnišķīgi spēlēt ar Vinetu. Mani aizrauj viņas temperaments un emocionāli krāsainais vijoles skanējums.»

Savukārt Vineta, kura šim koncertam izbrīvējusi laiku, neskatoties uz intensīvu koncertmeistares darbu Flāmu Karaliskajā orķestrī un koncertdarbību daudzu starptautisko balvu ieguvušajā trio «Dali», atklāj, ka «spēlēt Latvijā, turklāt uz Lielās Ģildes skatuves, man vienmēr ir prieks un liela atbildība. Es ar nepacietību gaidu šo koncertu!»

Abu mākslinieku aktīvās starptautiskās darbības dēļ koncertprogrammas mēģinājumi notikuši gan Rīgā, gan Parīzē, gan Antverpenē! Šis koncerts tik tiešām būs notikums Latvijas mūzikas dzīvē.

Biļetes uz koncertu «Neaizmirstamas satikšanās» var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Papildus informācija par mūziķiem:
www.vineta-sareika.com
www.andrejsosokins.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu